Skocz do zawartości
KubsonBrowar

Problemy poczÄ…tkujÄ…cego :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Ostatnio postanowiłem odmłodzic mojego staruszka.Mam starego celerona 300a i nawet nie wiem jaką płyte główną :lol: mam juz na uwadze duronka 1600 i płytke AsRock K7S8X jakis ddr i grafike.I tetraz najwazniejsze co będę jeszcze potrzebował do tej zmiany ??Domyslam sie ze radiator na procka.Coś jeszcze ?? Na zasilaczu mam takie cóś "AC 230V".Co jeszcze wymienic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tetraz najwazniejsze co będę jeszcze potrzebował do tej zmiany ??Domyslam sie ze radiator na procka.Coś jeszcze ?? Na zasilaczu mam takie cóś "AC 230V".Co jeszcze wymienic ?

Bedziesz potrzebowal jakis lepszy zasilacz( jesli chcesz krecic to jakis chieftek lub huntkey ewentualnie inny), no i zalezy tez jaka masz obudowe at czy atx jezeli at to oboudowe tez musisz zmienic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche tego jest do wymiany :lol: A gdzie moge zobaczyc jaką mam obudowe ?? jakies znaki szczególne ?? napis w środku ? sorry za tendencyjne pytania które tylko denerwują ale naprawde nie mam perkalikowego w ciapki pojęcia o tym aha procka nie mam zamiaru kręcić (narazie :) )

rasumując potrzebuje tak :

procek

płytka

ram

grafika

zasilacz

radiator na procka

Tak ?

jeszcze raz sorry za pytanka tendencyjne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem :lol: pewnie gdzies w srodku pisze moze potem dziada rozkręce

A nigdzie na obudowie zasilacza nie masz naklejki z parametrami?

W srodku na plytce drukowanej to rzadko podawana jest moc zasilacza wiec rozkrecenie go moze nie wiele pomoc.

Lepiej za wczasu zainwestowac w nowa zasilke niz potem po nie udanych probach ze stara zasilka musiec wymieniac pol kompa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi