KubsonBrowar Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Witam.Ostatnio postanowiłem odmłodzic mojego staruszka.Mam starego celerona 300a i nawet nie wiem jaką płyte główną :lol: mam juz na uwadze duronka 1600 i płytke AsRock K7S8X jakis ddr i grafike.I tetraz najwazniejsze co będę jeszcze potrzebował do tej zmiany ??Domyslam sie ze radiator na procka.Coś jeszcze ?? Na zasilaczu mam takie cóś "AC 230V".Co jeszcze wymienic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 230v to napięcie,zobacz jaka moc "W" watt. Ale to prawdopodobnie słabiutki zasilacz 200-250w,więc przydała by się zmiana na cuś mocniejszego. Nie pytaj o model,o tym jest cały temat. A grafika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Wlasnie ten zasilacz. Raczrej Ci nie styknie. Bo twoj ma pewnie 200W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Upewnij sie czy masz obudowe atx a nie at. Jeżeli masz at to w gre wchodzi wymiana obudowy i zasiłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 I tetraz najwazniejsze co będę jeszcze potrzebował do tej zmiany ??Domyslam sie ze radiator na procka.Coś jeszcze ?? Na zasilaczu mam takie cóś "AC 230V".Co jeszcze wymienic ? Bedziesz potrzebowal jakis lepszy zasilacz( jesli chcesz krecic to jakis chieftek lub huntkey ewentualnie inny), no i zalezy tez jaka masz obudowe at czy atx jezeli at to oboudowe tez musisz zmienic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubsonBrowar Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Troche tego jest do wymiany :lol: A gdzie moge zobaczyc jaką mam obudowe ?? jakies znaki szczególne ?? napis w środku ? sorry za tendencyjne pytania które tylko denerwują ale naprawde nie mam perkalikowego w ciapki pojęcia o tym aha procka nie mam zamiaru kręcić (narazie :) ) rasumując potrzebuje tak : procek płytka ram grafika zasilacz radiator na procka Tak ? jeszcze raz sorry za pytanka tendencyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 z tyłu obudowy masz złącza (PS2 - klawa, mysz) na takich "śledziach" jak jest karta graficzna, czy tak pionowo powyżej tych "śledzi"? jest tak pionowo to masz ATX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubsonBrowar Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Mam ATX-a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 :D to już pewien sukces :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubsonBrowar Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 a naprawdę zasilacz jest niezbędny jesli nie mam zamiaru kręcic procka ? jesli tak co sie bedzie dzialo jesli nie go zmienie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Wcześniej czy później puuufffff zasiłki. I spore szanse na zgon innego elementu (mobo,proc,dysk itd.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Na zasilaczu mam takie cóś "AC 230V".Co jeszcze wymienic ?No to w końcu jaką masz moc tego zasilacza bo jeszcze nie padła dopowiedz na to pytanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubsonBrowar Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Nie wiem :lol: pewnie gdzies w srodku pisze moze potem dziada rozkręce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 karta graficzna też trzeba by było wymienic to jesli by w nia zainwestowac 450złoty to mozesz miec gf4ti4200 creative na komputronik.pl jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Nie wiem :lol: pewnie gdzies w srodku pisze moze potem dziada rozkręceA nigdzie na obudowie zasilacza nie masz naklejki z parametrami? W srodku na plytce drukowanej to rzadko podawana jest moc zasilacza wiec rozkrecenie go moze nie wiele pomoc. Lepiej za wczasu zainwestowac w nowa zasilke niz potem po nie udanych probach ze stara zasilka musiec wymieniac pol kompa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...