Tommo Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 help! mam zoltrixa tv i program tv max. Na 98 chodzilo bez zarzutów a teraz mam xp i nie moge w zaden sposob go odpalic ciagle krzyczy ze nie moze znaleźć pliku bt848. czego mi brakuje? co powinienem wrzucic? plis ! 1291093[/snapback] Zainstaluj TE stery, działają bez problemu pod XP... TU masz plik, który dodaje obsługę Zoltrixa... a TU stronkę, która wyjaśnia co i jak robić i jak rozwiązać ew. problemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rub100 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 dzieki bardzo bede dzis wieczorem testował!w razie problemów bedę pisał! jeszcze raz dzieki za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capcom Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Otóż mam już jakiś czas kartę HERCULES SMART TV2 STEREO/NICAM/MPEG2/VCR/REMOTE CONTROL, itd. mam podłaczoną do niej kamerę analogową przez złącze S - VHS , tuner satelitarny przez S - VHS przez rozdzielacz z możliwoscia zmiany przesyłanego sygnału i konsole NINTENDO GAMECUBE przez wejście COMPOSITE (chinch video). Karta jak na takie pieniądze całkiem dobra,nagrywam sobie programy z TV bez żadnego problemu,na pełnym ekranie z rozdzielczoscią 720X576 do pliku mpg (potem Power Director - em 3 do pliku DIVIX (*avi) w profilu stworzonym przeze mnie w programie Power VCR II (Cyberlink),bitrate mogę zrobić nawet 10 000,dzwięk nawet 384 Kbps,itd.mnóstwo opcji,pełna obsługa pilotem,mnóstwo opcji a zarazem ładny i przejrzysty jak to Cyberlink programy nam serwuje. Przejdę do problemu.Otóż gdy przechwytuję sygnał z COPOSITE obraz nie jest pełnoekranowy jak w wypadku pozostałych wejść (na antenowym też nie ma problemu) tylko zostają tak jakby marginesy po wszystkich czterech stronach>O ile nie przeszkadza to za bardzo przy graniu (H - POSITION,H - SIZE,V - POSITION,V - SIZE,itd,mogę sobie obraz idealnie dopasować dzięki dziesiątkom opcji jakie spotykamy w dzisiejszych monitorach) to przy zgrywaniu nagrywa tak jak wyzej opisałem,ekran nie jest pełny,są dosyć duże marginesy pomimo nagrywania w rozdzielczości 720X576 do pliku mpg w jakości excellent (MPEG - 2). Problem polega na tym iż zaczęłem ostatnio robić VIDEO - SOLUCJE do Residentów na potrzeby strony i chcę zaoferować ludziom wideo jak najlepszej jakości.Do jakosci nie mogę się przyczepić,jednak te "marginesy" bardzo przeszkadzają a po włączeniu PAL SCAN ,która jest dostępna w niektórych odtwarzaczach (BESTplayer) niby jest dobrze,jednak właczenie tej opcji powoduje że część obrazu stała sie niewidoczna a np. w MENU STATUSU z każej strony zjedzone są te marginesy i wygląda to strasznie brzydko. I nie wiem,czy po prostu tak musi być (w co nie chce mi się wierzyć,w końcu mamy 2005 rok i coraz lepszy standard nawet amatorskiego HARDWARE - u -SOFTWARE - u,pozatym wszędzie indziej nie ma najmniejszego problemu) i szukam jakiegoś alternytywnego programu.Zassałem 30 dniowego Triala Adobe Premiere 1.5 z Cyberlink.com a tu zonk brak obsługi jakichkolwiek analogowych urządzeń. Dlatego prosiłbym o pomoc i informacje na temat softu,który do tych celów jest przeznaczony,wszelkie opinie użytkowników jakich kolwiek programów mile widziane. Z góry dziękuję ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 nie wiem, czy pomogę, ale do zgrywania najlepszy imo jest VirualDub - masa opcji i w ogóle fajny jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik_elo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 mam kartę avacs na chipsecie philipsa bt848 niech ktos mi powie jak zrobic zebym oglądał hbo w kompie uzywalem dscaler ale jakis zly obraz i cablecrypt tylko ze ja mam xp a chyba cable crypt pod xp nie chodzi dobrze niech ktos mi pomoze bo ja nie umiem dobrze skonfigurowac :rolleyes: :rolleyes: :unsure: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Karta pixelview play tv pro ultra i program dscaler nie znajduje zadnej stacji.. Na christv wszystko ok. CO MAM ZMIENCI aby znalazlo kanaly w dscaler'ze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...