Wixer Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam ZAmierzam kupic jeden z tych zasilaczy bo sa naprawde godne z tego co czytam w necie ale nie wim który jest cichszy. Podobno Dual Fan jest ciut bardziej słyszalny. A po drugie czy dolny wentyl naprawde wyciaga to powietrze i czy serio troszke chłodzi proca od góry ??? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 df jest cichy ale nie jest bezglosny :) http://www.silentpcreview.com/ tam na forum znjdziesz opinie fachowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam ZAmierzam kupic jeden z tych zasilaczy bo sa naprawde godne z tego co czytam w necie ale nie wim który jest cichszy. Podobno Dual Fan jest ciut bardziej słyszalny. A po drugie czy dolny wentyl naprawde wyciaga to powietrze i czy serio troszke chłodzi proca od góry ??? Pozdro Jakbym teraz kupowal Chiefa to bym wzial z jednym wiatrakiem 8) Jak masz mala, noname, slabo wietrzona bude to lepiej wez wlasnie z jednym wiatrakiem. Ja mam duala i niby bierze od proca to cieple powietrze ale sam sie przez to ladnie podgrzewa i gotuje mi spowrotem proca :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 dual powinien byc glosniejszy.w koncu to dual. tak dodatkowy fan chlodzi obudowe a co za tym idzie takze na procku spadnie ci temp. najwazniejsza roznica pomiedzy tymi zasilkami jest pasywne i aktywne pfc.aktywne jest w dualu ofkorz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Witam ZAmierzam kupic jeden z tych zasilaczy bo sa naprawde godne z tego co czytam w necie ale nie wim który jest cichszy. Podobno Dual Fan jest ciut bardziej słyszalny. A po drugie czy dolny wentyl naprawde wyciaga to powietrze i czy serio troszke chłodzi proca od góry ??? Pozdro Jakbym teraz kupowal Chiefa to bym wzial z jednym wiatrakiem 8) Jak masz mala, noname, slabo wietrzona bude to lepiej wez wlasnie z jednym wiatrakiem. Ja mam duala i niby bierze od proca to cieple powietrze ale sam sie przez to ladnie podgrzewa i gotuje mi spowrotem proca :( Mam podobne doświadczenia ... 2Fanowy Chieftec mocno się nagrzewa i temp. CPU wzrosła mi o 2C w stosunku do Codegena 300W. Jeśli chodzi o głośnośc to nawet ten 2FAN jest niemal niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Mam podobne doświadczenia ... 2Fanowy Chieftec mocno się nagrzewa i temp. CPU wzrosła mi o 2C w stosunku do Codegena 300W. Jeśli chodzi o głośnośc to nawet ten 2FAN jest niemal niesłyszalny. Kto by smial porownywac chiefteca z codegenem no nie :> Nagrzewa sie ale jaka moc ma chief a jaka codegen, to zupelnie inne zasilacze. No nie powiedzialbym ze jest niemal nieslyszalny, pewnie cos innego ci zaglusza go :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Mam podobne doświadczenia ... 2Fanowy Chieftec mocno się nagrzewa i temp. CPU wzrosła mi o 2C w stosunku do Codegena 300W. Jeśli chodzi o głośnośc to nawet ten 2FAN jest niemal niesłyszalny. Kto by smial porownywac chiefteca z codegenem no nie :> Nagrzewa sie ale jaka moc ma chief a jaka codegen, to zupelnie inne zasilacze. No nie powiedzialbym ze jest niemal nieslyszalny, pewnie cos innego ci zaglusza go :> Przecież porównuję temperaturę pracy a nie moc :roll: Jeśli chodzi o głośność to naturalnie Chiefteca zagłusza mi 5 innych wentyli w obudowie :twisted: ale gdy pracuje sam szef to przy odpowieniej obudowie i odpowiedniej lokalizacji copma, trzeba się nachylić i wsłuchać ... by usłyszeć szmer ale nie szum ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badzer Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Witam ZAmierzam kupic jeden z tych zasilaczy bo sa naprawde godne z tego co czytam w necie ale nie wim który jest cichszy. Podobno Dual Fan jest ciut bardziej słyszalny. A po drugie czy dolny wentyl naprawde wyciaga to powietrze i czy serio troszke chłodzi proca od góry ??? Pozdro Tak na logike, to 2 wentyle to kolejne zródło hałasu, ale z drugiej strony jak sa dwa to moga chodzic wolniej=ciszej. Sam mam DF i powiem Ci cisza to pojęcie względne ,ale przy WC i w nocy robi się słyszalny. Znaczy zawsze go słychac ale w nocy to wychodzi. Co do temp to Ci nie powiem bo buda cały czas otwarta. I tak jak juz koledzy mówil patrz żeby miał koncówke 302 (aktywne PFC - stabilniejsze napięcia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Seryjne modele są ciche jak są chłodne - jak się rozgrzeją to już nie jest tak wesoło. Jak chcesz mieć absolutną ciszę to kup sobie 360W Single Fan i wymień oryginalny wiatrak na Papsta (~50zł). Naprawdę polecam. Przeczytaj sobie ten temat : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=62729&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...