TanneR Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Qrde ludzie można w jakiś w miare bezpieczny sposób wykonać Vcore mode (najlepiej na przykładzie mojejpłyty głównej) ??? :evil: :evil: :evil: Chodzi mi tu o to żeby nie lutować :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 sa takie specjalne szczypczyki albo mozesz sprubowac kleju takiego jakim klei sie mostki l1 na athlonach xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 sa takie specjalne szczypczyki albo mozesz sprubowac kleju takiego jakim klei sie mostki l1 na athlonach xp Jakie szczypczyki :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Dlaczego nie chcesz lutowac?? Nic trudnego kup miedziany grot i spokojnie sobie lutuj.... zawsze mozna odlutowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Dlaczego nie chcesz lutowac?? Nic trudnego kup miedziany grot i spokojnie sobie lutuj.... zawsze mozna odlutowac... Nie chce bo właśnie przez lutowanie rozpiepszyłem sobie pierwszą płytę taką samą . :evil: A wie ktoś może o co chodziło wyżej z tymi szczypczykami??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 przyklej tasma izolacyjna...ja tak robilem ale uprzednio trzeba odpowiednio powyginac rezystor zeby dobrze sie trzymal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Sam grot nie gwarantuje sukcesu. Lutuje w domu i w pracy i wiem ze dobra lutownica + dobry grot i w zasadzie mozna zlutowac wszystko. W pracy mam lutownice za 2000 zeta i ostatnio bylem zmuszony zlutowac nozki ukladu pomiedzy ktorymi jest 0.5 mm odstepu ( pomiedzy osiami nozek nie pomiedzy krawedziami) No i sie udalo. Sciezki i niektore uklady na plycie glownej sa 2 x wieksze od tego co zlutowalem. Nigdy nie wiadomo kiedy zaczyna sie granica ludzkich mozliwosci :twisted: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 jak jest sprzet to mozna lutowac all :P co do szczypczykow to sa takie specjalne w elektronicznych sklepach sa bardzo male i delikatne i mozna podczepic po nozki... zdjecia niestety nie posiadam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ja lutowalem zwykla lutownica za 15zl, jednak grot wpierw troszke naostrzylem =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 jak jest sprzet to mozna lutowac all :P co do szczypczykow to sa takie specjalne w elektronicznych sklepach sa bardzo male i delikatne i mozna podczepic po nozki... zdjecia niestety nie posiadam :( Sorry ale nadal nie rozumiem o co chodzi z tymi szczypczykami :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 jak jest sprzet to mozna lutowac all :P co do szczypczykow to sa takie specjalne w elektronicznych sklepach sa bardzo male i delikatne i mozna podczepic po nozki... zdjecia niestety nie posiadam :( Sorry ale nadal nie rozumiem o co chodzi z tymi szczypczykami :roll: :roll: W sklepach elektonicznych można kupić takie małe szczypce i zagiąć nuszki rezystora zamiast go lutować, ale lepiej kupić se dobrą lutownice :) i szkło powiększające ostatnio takie widziałem w sklepie elektronicznym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 TanneR: te małe szczypce, to końcówki do kabli od mierników, które się zaczepia na nóżkach od testowanych układów. inaczej mówiąc zamiast lutowania "łapiesz" za nogę :mrgreen: układ scalony takimi szczypcami. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...