loloferrari Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 To jest opis Seasonica http://www.acmeportable.com.cn/powersupply.htm a tutaj mój obecny Enlight http://saaxx.fm.interia.pl/psu.jpg Zerknijcie który może być lepszy, może mieliście doświadczenia z którymś z nich - bo jednen musze sobie zostawić dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 wpisz w wyszukiwarke tweaka seasonic i bedziesz wiedzial kto ma z nim doswiadczenie :P a na serio ten Twoj "Enlight" to Enhance - b. dobry ale glosny, Seasonic o ktory pytasz to blizniaczy model do mojego tylko ze 250W (ja mam 300W) powiem szczerze ze nie zamienie go na nic innego (chyba ze na Seasonica SuperSilencera lub cos w tym stylu) powod: b. wydajny i bardzo cichy :) a skoro piszesz ze 1 musisz sobie zostawic tzn ze masz oba wiec w czym problem testy, testy i jeszcze raz testy - potwm wez ten ktory ma mniej wahliwe napiecia i jest cichszy przy pelnym obiciazeniu :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Mam zwloki Seasonic dokladnie ten model co ty podales i wyglada on na bardzo dobry zasilacz. Jest ciezki, cewki sa duze i nawieniete grubym drutem. Konstrukcja wyglada na zaawansowana i na 100% ma ten Active PFC. ;) Ja bym bral tego Seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 z tym enlightem to prawda - głośny to on jest. Seasonic jest wyraźnie cichszy. Jeszcze jedno Seasonic ma też dodatkową wtyczkę 12V Zrobie testy na Duronku bo on potrzebuje troche napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Mam tego Enlighta i rada moja taka - wlutuj rezystor 47 Ohm 3W lub 5W szeregowo z wentylatorem i bedzie chodzil tak, ze go slychac nie bedzie a i tak wentylacja starczy nawet w upalne dni - przetestowane i sprawdzone :) Mozna tez wykonac przelacznik obroty Full i obroty Low :) Fakt ze troche szumi standardowo, ale za to ma swietna wentylacje razem w polaczeniu z duza kratka od spodu :) A po wyciszeniu zaczna Cie wqrzac inne wentyle - zwlaszcza na procku. Mam bardzo cichy cooler GlacialTecha 2410 i teraz to on mnie drazni :) Takze mysle ze to niezla skala porownawcza :) Co do samego lutowania to ja zrobilem to tak - odlutowalem jeden przewod przy wentylatorze, wzialem kawalek przewodu i wlutowalem jednym koncem do rezystora. Koniec tego kabelka przylutowalem do punktu lutowniczego przy wentylatorze a oryginalny przewod przylutowalem do drugiego konca rezystora. Calosc mozna wrzucic do koszulki termokurczliwej w celu odizolowania od przewodow zasilania ! W ten sposob nie cialem oryginalnych przewodow ani tez nie musialem wypinac wtyczki i kombinowac :) Sposob prosty i zawsze mozna wymontowac :) W ten oto prosty sposob nasz nowy Enlight=True Ultra Silent Enlight :) Co do wydajnosci to u mnie chodzi stabilnie przy: AXP Tbred 1700@2100,Epox8rda+,1x256 DDR 333,Hercules 8500LE 64MB, nagrywara + cd rom+fdd, dwa dyski seagate 7200.7 80gb i 120gb+wiatrak z coolera na procu+opcjonalnie wentyl coolermaster do budy+chlodzenie na dysk spire :) USDM teraz mi pokazuje: +5V=4,945V / -5=4,948V / +12v=12,160V / -12V=-11,787V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 jednak seasonic - przekonalo mnie to że mój caly sprzęt wstaje na napięciu <1.9 V -core co nie zdażało sie gdy miałem Enlight-a. Potrzebowałem sprawdzić ile poleci Duron i zapodałem mu powyżej 1.9 V core - Seasonic trzymał sie dziarsko a Enlight nie włącza sie powyżej ~1.85 Tu macie drobne porównanie [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...