PiraNha^ Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Witam! Chciałem prosić o pomoc, ponieważ pierwszy raz sie z tym spotkałem i szczerze mówiąc jestem zaskoczony bo nie wiem czym to jest spowodowane.. A więc na ekranie monitora wyskakują mi wszelkiego rodzaju kolorki i automatycznie zawiesza mi sie komputer. Nie wiem czym to moze być spowodowane, słabą, taniutką (płytą główną najzwyklejsza ECS L7VTA) ? moze kartą grafiki (GeForce 4 Ti-4200 Gainward) ? czy też powodem jest system XP który mam aktualnie zainstalowany.. Prosze o pomoc, nie mam pojęcia co to moze być :| pozdrawiam^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Powodow moze byc wiele - na wszystkich detonatorach/forceware tak sie dzieje? Jaki masz zasilacz? BTW Pozdro dla Tychow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Napisz jakie czynnoci wykonywales Czyli tak jak turzol pisal reinstalka sterow/directa/servis packow/windy/servis packa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Ja tak miałem na Pixelu GF2 pro i detkach 52.16 Karta była sporo kręcona,po zmniejszeniu taktowania było ok,na tym samym taktowaniu i zmianie sterów też było ok. Dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Ja stawiam na to ze Mocna grafa+ kiepawa plyta+ slby zasiacz Wyglada to tak Zasilacz podaje slabe napiecia grafa wymaga dosc niezlych a plyta jeszcze sobie nimi plywa na lewo i prawo :) - ja miale mtak na ecs k7s5a - sprawdzalem na dwuch i dalej to samo... Wymienilem plyte na innego producenta utwierdzajac sie w przekoaniu ze ecs to rzeczywiscie shit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiraNha^ Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Zaczne od podziękowań za dotychczasowe podopowiedzi.. pozdro dla turzol'a ; ]] Przemyślałem to jeszcze raz i moge dodać że jak mi sie właśnie tak jak wczesniej pisałem zawiesi komputer, jak dam reset kompa dalej mam dziwne ruszające sie kolorki na monitorze (nie tylko w Windowsie) - dopiero jak dam na "Power" (wyłącze i włącze) - komputer odzyskuje sprawność. Nie bardzo sie orientuje jaki mam zasilacz (wydaje mi sie ze wyższy niż 300W), spróbuje jeszcze stery najnowsze pod GF zainstalowac - moze to pomoze.. pozdrawiam^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Ja bym tu obstawial ze to jakis wyjatkowo upierliwy wirus... :D A tak na powaznie to albo wina zasilki (nawet 350W noname na dzien dzisiejszy to desperatka) albo cos z grafa . Pamietam ze ostatnio czytalem jakis post o ti4200 ze cos mu sie tez partaczylo i pomoglo zalozenie nowego chlodzenia bo stare sie (w tym miejscu cytuje) "zuzylo" :) Ewentualnie zdejmij radiatory i przesmaruj je pasta to moze to cos pomoze . Najlepiej wsadz ja do innego kompa i zobacz czy problem sie pojawia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Poszukaj starszych wątków o wadliwej serii TI4200 gainwarda (niewłaściwe kondensatory). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...