Portal Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Witam Jakiej firmy sa najlepsze plytki CD-R 800MB ( oraz wieksze) a jakiej firmy CD-RW 800MB ( oraz wieksze) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Najlepsze są : TDK Verbatim Do muzyki polecam Kodak Gold. To są raczej liderzy w produkcji płyt wyokiej jakości. Tylko sie zastanawiam czy dostaiesz płyte cdrw 800 mb cdr są trudno dostępne... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Najlepsze są : TDK Verbatim Do muzyki polecam Kodak Gold. To są raczej liderzy w produkcji płyt wyokiej jakości. Tylko sie zastanawiam czy dostaiesz płyte cdrw 800 mb cdr są trudno dostępne... Pozdrawiam Tak kolega ma racje Verbatimy rules. Bardzo dobre tez sa Dysany. Wystrzegaj sie natomiast esperanzy i takich tam... jak ktos nie wie to esperanza po hiszpansku znaczy nadzieja... ja to interperetuje, ze jest to nadzieja, ze sie nie spieprzy plytka ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 tdk verbatimy te z ciemna powieżchnią ale one są drogie najlepsze z najtańszych czyli te na szpulach to akkosy platinumy a ostatnio fajne są melody zobaczymy jak długo będą trzymać.Napewno na tych firmowych bedziesz mógł polegać zrobisz backup i napeno ci się płytka nie rozleci za 2 lata albo cała nie zżółknie.Poczytaj sobie na forum http:\\www.cdrinfo.pl :roll: :roll: :wink: :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 tdk verbatimy te z ciemna powieżchnią ale one są drogie najlepsze z najtańszych czyli te na szpulach to akkosy platinumy a ostatnio fajne są melody zobaczymy jak długo będą trzymać.Napewno na tych firmowych bedziesz mógł polegać zrobisz backup i napeno ci się płytka nie rozleci za 2 lata albo cała nie zżółknie.Poczytaj sobie na forum http:\\www.cdrinfo.pl :roll: :roll: :wink: :D :D :D Platinium żółkną!!! I folia z nich odpada... hlip hlip mój biedny BG2 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 platinumy i verbatimy tak jak juz wcześniej wspominano nie pakuj się w esperanzy lubią sobie czasami pęknąć :lol: w cdromie już nie raz o tym słyszałem od kumpli lepiej kupić 10gr czy nawet 1zł droższe niż później wymieniać cdka pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 no ale jeżeli ja naprzykład nagrywam duzo filmów to mi sie nie opłaca kupowac jakiegos verbatima za 2,2zł tylko wole kupic akkosa za 1 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 no ale jeżeli ja naprzykład nagrywam duzo filmów to mi sie nie opłaca kupowac jakiegos verbatima za 2,2zł tylko wole kupic akkosa za 1 zetato juz sto razy lepiej kupić platinumy po 1,10 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 a czmu uważasz że platinumy sa lepsze niż akkosy ??? podaj jakieś powody..chociarz teraz akkosy są jakies dziwne (chyba z 10 producentów je produkuje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 a czmu uważasz że platinumy sa lepsze niż akkosy ??? podaj jakieś powody..chociarz teraz akkosy są jakies dziwne (chyba z 10 producentów je produkuje) hmm... powód jest jeden SPRAWDZONE!!!! Nagrywam na tych płytach bardzo dużo i uważam je za solidny wyrób jakością porównywalne są do verbatimów czy tdk (oczywiście takie jest moje zdanie)!!! Na Akkosach jeszcze nie nagrywałem ale nie chce ich nawet próbować. Platinumy to bardzo dobre i popularne płytki a co najważniejsze tanie (chyba przez to że nie mają żadnych kolorowych napisów tylko są po prostu srebrne :) ) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja uwazam za najlepsze Verbatimy i Platiniumy. Kodak zdaje sie juz nie produkuje plyt. Akkos coz znam zbyt wiele przypadkow padow itp. :) Pozatym polecam http://ak.fabrika.pl/cdr/rank.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja uwazam za najlepsze Verbatimy i Platiniumy. Kodak zdaje sie juz nie produkuje plyt. Akkos coz znam zbyt wiele przypadkow padow itp. :) Potwierdzam - Verbatimki Metal Azo git do muzy, Platiniumki do danych a Akossy do d... :evil: Kiedyś myślałem, że są dobre ale trafiła mi się seria padaczek - nagrywały się do połowy i write error. Na Verbatimkach i Platiniumkach tego nie ma. Co do Platiniumek - nic mi nie żółknie ani żadna folia mi się nie odkleja - przynajmniej mi (kupuję tylko pudełkowe w slimach). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja korzystam praktycznie tylko z 2 firm: Verbatimy (tylko MetalAZO) i Esperanza :-) Pierwsze są to chyba najlepsze CD-R'y na rynku, ale są stosukowo drogie. Drugie są znacznie tańsze więc się na nie przerzuciłem. Nie wiem czemu wiara pisze o nich źle. Ja nagrywam na nich od ok. 2 lat i tylko raz miałem z nimi mały :-) problem. Otóż zeszła mi folia płytki i CD-R był do wyrzucenia. Ale zdarzyło się to dawno na jednej ze starych obecnie niedostępnyh partii (zielone, przedrukowywane). Obcnie jest to już raczej nie możliwe bo Esperanzy są wykonane bardzo porządnie (najnowsza partia przypomina nawet Verbatimy) - porządna warstwa farby (czy lakieru) na powierzchni. Trzymam się natomist z daleka od zachwalanych przez niektórych Akoss'ów. Pare razy miałem okazję na takich płytkach nagrywać. Po nagraniu, na moim sprzęcie płyty były ledwo czytane. A co do RW 800MB to nie jestem pewien czy takie w ogóle istnieją. Nagranie płyty 800MB odbywa się metodą OVERBURNING'u. Kiedyś nagrałem płytę RW (650MB) z OVERBURNING'iem i potem nie chciała się już ona formatować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja korzystam praktycznie tylko z 2 firm: Verbatimy (tylko MetalAZO) i Esperanza :-) Pierwsze są to chyba najlepsze CD-R'y na rynku, ale są stosukowo drogie. Drugie są znacznie tańsze więc się na nie przerzuciłem. Nie wiem czemu wiara pisze o nich źle. Ja nagrywam na nich od ok. 2 lat i tylko raz miałem z nimi mały :-) problem. Otóż zeszła mi folia płytki i CD-R był do wyrzucenia. Ale zdarzyło się to dawno na jednej ze starych obecnie niedostępnyh partii (zielone, przedrukowywane). Obcnie jest to już raczej nie możliwe bo Esperanzy są wykonane bardzo porządnie (najnowsza partia przypomina nawet Verbatimy) - porządna warstwa farby (czy lakieru) na powierzchni. Trzymam się natomist z daleka od zachwalanych przez niektórych Akoss'ów. Pare razy miałem okazję na takich płytkach nagrywać. Po nagraniu, na moim sprzęcie płyty były ledwo czytane. A co do RW 800MB to nie jestem pewien czy takie w ogóle istnieją. Nagranie płyty 800MB odbywa się metodą OVERBURNING'u. Kiedyś nagrałem płytę RW (650MB) z OVERBURNING'iem i potem nie chciała się już ona formatować. ad1. najgorsze płyty!!! Jeśli chodzi o tanie płytki to Platinum rulezz!!!!! (to oczywiście moje zdanie mnie ) ad2. 800tki?! oczywiście że są w niemczech np.: to już trudno o 700mb tam nagrywają tylko na 800. A u nas praktycznie w każdym sklepie komputerowym dostaniesz płyty o pojemności 800MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 ad1. najgorsze płyty!!! Jeśli chodzi o tanie płytki to Platinum rulezz!!!!! (to oczywiście moje zdanie mnie ) ad2. 800tki?! oczywiście że są w niemczech np.: to już trudno o 700mb tam nagrywają tylko na 800. A u nas praktycznie w każdym sklepie komputerowym dostaniesz płyty o pojemności 800MB ad. ad.1. Kwestia gustu. Najlepiej samemu popróbować i wybrać nośnik który mu odpowiada. Do Platinum'ów nie mam zastrzeżeń, choć z przyzwyczajenia nagrywam na Esperanzach. ad. ad.2. Chodziło Ci o CD-R czy CD-RW? CD-R to wiem że są bo sam na takich nagrywam (Esperanzach :) Ja napisałem że nie wiem czy w ogóle są 800MB ale CD-RW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 verbatim a z tanszych platinum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 verbatim a z tanszych platinumpopieram Sa jeszcze Dysany troche drogie ale i tak je lubie na zwylka 700 mozna nagrac (nadpalic) 870 MB :) na moim LG 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Z tanszych na 100% polecam PLATINUM x40 Po wypaleniu duzej (dosc) ilosci, zero walnietych i rekalmacji. Przy Akossach to zdazalo sie qmplom ze farbe zdarlo w napedach x52 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Z tanszych na 100% polecam PLATINUM x40 Po wypaleniu duzej (dosc) ilosci, zero walnietych i rekalmacji. Przy Akossach to zdazalo sie qmplom ze farbe zdarlo w napedach x52 Boze AKOSS RULES! Platinium suckss... moge wam skany pozolklych plyt wyslac! No i mojego BG2 z ktorego folia odpada z brzegow! A mam cdrom tylko x32 :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 nie wiem, czy slysheliscie o plytkach hi space, sa to plytki w cenie verbatimoff, wypalilem ich jush zapewne ponad 100 i nawet w mojej ZARDZEWIALEJ :P wypalarce lg nie zje**** zadnej :P a tera mam nowa wypalarke i jestem hepi :) hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 U nas na Slasku D-vision rulezz. 700mb kosztuja 1.10pln i mam na nich wszystko. Musze zobaczyc czy sa 800mb i dam znac (jakos nigdy nie byly mipotrzebne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 ad1. najgorsze płyty!!! Jeśli chodzi o tanie płytki to Platinum rulezz!!!!! (to oczywiście moje zdanie mnie ) ad2. 800tki?! oczywiście że są w niemczech np.: to już trudno o 700mb tam nagrywają tylko na 800. A u nas praktycznie w każdym sklepie komputerowym dostaniesz płyty o pojemności 800MB ad. ad.1. Kwestia gustu. Najlepiej samemu popróbować i wybrać nośnik który mu odpowiada. Do Platinum'ów nie mam zastrzeżeń, choć z przyzwyczajenia nagrywam na Esperanzach. ad. ad.2. Chodziło Ci o CD-R czy CD-RW? CD-R to wiem że są bo sam na takich nagrywam (Esperanzach :) Ja napisałem że nie wiem czy w ogóle są 800MB ale CD-RW. oczywiście że mówiłem o cdrkach bo z cdrw 800mb się jescze nie spotkałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Boze AKOSS RULES! Platinium suckss...POPIERAM !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Ja również potwierdze Verbatim iPlatinum RULESSS :D Platinum ale tylko pudełkowe z napisaną prędkością. Te zpudełek zbiorczych potrafią się sypać przy większych prędkościach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 no to tak : istnieja wogule CD-RW 800 MB :?: bo jak tak to ja chce :!: :P a co do cd-r : of cource Verbatim metal azo (the best !) co do tanszych : nie wiem dlaczego ale ja jakos wole akossy od platinium, ale i te i te mi chodza wysmienicie, ostatnio wypalalem na esperanzach (tych nowych, bialych) i bylo spox, do tych starych mam mieszane uczucie ... kiedys nagralem cd-r platinum 800MB (na wypalarce LG) i czyta tak 'w miare'. A z tydzien temu wypalilem esperanza 800 MB(ale w Lite-ON'ie) i czyta miodzio ! nie wiem czy to wina nosnika czy nagrywarki, ale zawsze mozna napisac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Najlepsze są : TDK Verbatim Do muzyki polecam Kodak Gold. To są raczej liderzy w produkcji płyt wyokiej jakości. Tylko sie zastanawiam czy dostaiesz płyte cdrw 800 mb cdr są trudno dostępne... Pozdrawiam Tak jak powiada Quest TDK Verbatim sprawdzaj sie gut , sam ich używam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...