Skocz do zawartości
Gość

ANKIETA: Jakich plyt DVD uzywacie???

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie chcialbym wiedziec...poniewaz dzis zakupilem nagrywarke DVD Liteona 451S i jestem ciekaw jakich firm nosniki wybierac?? dzis kupilem 3 esperanzy DVD +R na probe...i nagraly sie znakomicie..na jakich wy nagrywacie???

ps. PRZY OKAZJI: ile danych mozna nagrac na plycie DVD+R 4,7GB??? mi sie nagralo max 4,5 GB...nie powinno 4,7???

co lepiej kupowac: plyty DVD +R czy -R?? czym sie one roznia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze sklepu

a ja myslalem ze z apteki :evil: :evil: :evil: jak nie masz co do powiedzenia to sie nie odzywaj ok?? a nie tylko sobie nabijasz posty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zdecydowanie odradzam Memorexy, jak na swoją cenę beznadzieja, miałem jedną i nagrała się, ale odczytać już jej nie sposób...

...generalnie używam TDK, EMTEC, z przewagą tego pierwszego i tylko +RW: +, bo nagrywarka tylko +, a RW, bo różnica w cenie 3 złe (9 a 12 złych), więc bardziej się opłaca... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam Esperanz DVD+R  i TDK DVD+RW.

Wedlug mnie swietne plyty jak za ta cene (Esperanza). :)

no wlasnie jak ESPERANZY nie przemawialy do mnie jako CD-R (uwazalem je za gowna), tak DVD +R wygladaja ok...i nagrywaja sie rownie dobrze...no i tak jak piszesz: tanie sa...bo TDK albo EMTEC troszke drogi (9 i 11 zl za plyte), a esperanza 6 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukk: Nagrało Ci się 4,5GB bo jeśli się nie mylę według producentów nosników 1GB=1000MB  a nie jak "normalnie" czyli 1GB=1024MB

tez tak wlasnie myslalem...ale jest to swoja droga oszustwo!! po co pisza 4,7GB??? powinni napisac 4,5 i juz!!!! nie moge tego o tyle zrpzumiec iz w przypadku CDR pisza 700MB i jest tyle...a nie przeliczaja ze 1 MB to 1024kB i nie pisza ze ma pojemnosc powiedzmy 750MB (a nagrasz i tak tylko 700)...weird:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra juz zmienilem zdanie o ESPERANZACH...sa do [gluteus maximus] :evil: sprobowalem odczytac ostatni film (tzn ostatni z 6 - tyle filmow mi sie miesci na 1 DVD) i pupa...nie dalo sie...ani zgrac...zrobilem test powierzchni w nero...i co???ok 3% nie do odczytania...wku...ilem sie...bo przedwczoraj kupilem jeszce 5 Esperanz -...no ale trudno stracilem ok 40zeta i sie przekonalem ze nie warto oszczedzac 2 zl na plycie...

wczoraj kupilem 2xTDK i 2xVerbatim (ID odpowiednio: Ricoh i MMC(Mitsubishi) oraz Yuden)...nagralem te same filmy...i co??? odtwarzaja sie super...cala powierznia 100% dobra w nero(zadnych czerwonych kwadracikow)...

a wiec Esperanzom i innym tanim powiedzcie nie :lol: ..TDK, Verbatim tak

edit: dlazcego jak napisalem [gluteus maximus] to sie nie ocenzurowalo??? jak np [gluteus maximus]?? dziwne:))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze sklepu

a ja myslalem ze z apteki :evil: :evil: :evil: jak nie masz co do powiedzenia to sie nie odzywaj ok?? a nie tylko sobie nabijasz posty

tutuł wuntka moim zdaniem żle zredagowałeś

dobrze zredagowal......

only verbatim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra juz zmienilem zdanie o ESPERANZACH...sa do [gluteus maximus] :evil:  sprobowalem odczytac ostatni film (tzn ostatni z 6 - tyle filmow mi sie miesci na 1 DVD) i pupa...nie dalo sie...ani zgrac...zrobilem test powierzchni w nero...i co???ok 3% nie do odczytania...wku...ilem sie...bo przedwczoraj kupilem jeszce 5 Esperanz -...no ale trudno stracilem ok 40zeta i sie przekonalem ze nie warto oszczedzac 2 zl na plycie...

wczoraj kupilem 2xTDK i 2xVerbatim (ID odpowiednio: Ricoh i MMC(Mitsubishi) oraz Yugon)...nagralem te same filmy...i co??? odtwarzaja sie super...cala powierznia 100% dobra w nero(zadnych czerwonych kwadracikow)...

a wiec Esperanzom i innym tanim powiedzcie nie :lol: ..TDK, Verbatim tak

edit: dlazcego jak napisalem [gluteus maximus] to sie nie ocenzurowalo??? jak np  [gluteus maximus]?? dziwne:))))

Dopiero to zrozumiałeś? Przecież nie od dziś wiadomo, że Esperanza to szajs. Owszem trafiają się im lepsze serie, ale to wyjątki. Sam kiedyś kupiłem kilka CD-RW tej firmy (akurat w sklepie nie było innych). Najpóźniej po 2 miesiącach wszystkie padły. Zresztą DVD również są dość kiepskie, wystarczy poczytać opinię na cdrinfo.pl. To, że się dobrze nagrywają nic nie znaczy. Po paru miesiącach dane są na nich już nie do odczytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro padł już wątek to czego używacie do kina domowego - problem wyglada tak:

Nagrywam obraz Video na DVD i:

1. Po nagraniu na DVD+RW Verbatima - kino domowe widzi cd i odtwarza ale szarpie strasznie i dzwiek i obraz

2. Po nagraniu na DVD+R dołączonym do nagrywary - wszystko dziala wszedzie

3. DVD+R Esperanzy powoduje na kinie domowym pojawienie komunikatu - nie obslugiwany format plyty

Aby uprzedzic niepotrzebne reply:

- wszystkie plyty byly nagrywane z tego samego źródła - czyli ten sam plik *.nrg utworzony za pomoca Nero Vision Express z pakietu ultra.

- wszystkie plyty dzialaja w nagrywarce - nie dzialaja jedynie w kinie domowym

No i nie wiem o co loto - moze ktoś napisze na czym nagrywać żeby działało na 100% z kinem domowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro padł już wątek to czego używacie do kina domowego - problem wyglada tak:

Nagrywam obraz Video na DVD i:

1. Po nagraniu na DVD+RW Verbatima - kino domowe widzi cd i odtwarza ale szarpie strasznie i dzwiek i obraz

2. Po nagraniu na DVD+R dołączonym do nagrywary - wszystko dziala wszedzie

3. DVD+R Esperanzy powoduje na kinie domowym pojawienie komunikatu - nie obslugiwany format plyty

Aby uprzedzic niepotrzebne reply: 

- wszystkie plyty byly nagrywane z tego samego źródła - czyli ten sam plik *.nrg utworzony za pomoca Nero Vision Express z pakietu ultra.

- wszystkie plyty dzialaja w nagrywarce - nie dzialaja jedynie w kinie domowym

No i nie wiem o co loto - moze ktoś napisze na czym nagrywać żeby działało na 100% z kinem domowym.

hmmm...na DVD nie znam sie az tak dobrze ale jesli by to pporownac z nagrywaniem CD to tak: na CDRW(czli u cebie DVD RW) z tego co doswiadczylem nie mozna nagrywac czegos co nie bedzie odtwarzane tylko w kompie...tzn muzyka AUDIO, czy wlasnie filmy DVD, poniewaz odtwarzacze stacjonarne sa bardziej czule i wybredne...pewnie dlatego ten DVD RW nie chodzi i szarpie..

w drugim punkcie piszesz ze na firmowym z nagrywarka chodzi wszystko ok...no widzisz!!! tak jak mowie, nie nagrywaj na CDRW..

podobnie z trzecim punktem...poczytaj ten temat od poczatku...z poczatku tez bylem zachwycony Esperanzami , ale okazalo sie ze sa do pupy...po prostu nagrywaj na FIRMOWYCH jak Verbatim, TDK i unikniesz rozczarowan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi