Gość Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 wlasnie chcialbym wiedziec...poniewaz dzis zakupilem nagrywarke DVD Liteona 451S i jestem ciekaw jakich firm nosniki wybierac?? dzis kupilem 3 esperanzy DVD +R na probe...i nagraly sie znakomicie..na jakich wy nagrywacie??? ps. PRZY OKAZJI: ile danych mozna nagrac na plycie DVD+R 4,7GB??? mi sie nagralo max 4,5 GB...nie powinno 4,7??? co lepiej kupowac: plyty DVD +R czy -R?? czym sie one roznia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Ja korzystam z płyt TDK, Verbatim i czasem Platinium. Na forum.cdrinfo.pl w dziale DVD masz długi i dobry topic o nośnikach. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ze sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ze sklepu a ja myslalem ze z apteki :evil: :evil: :evil: jak nie masz co do powiedzenia to sie nie odzywaj ok?? a nie tylko sobie nabijasz posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ze sklepu a ja myslalem ze z apteki :evil: :evil: :evil: jak nie masz co do powiedzenia to sie nie odzywaj ok?? a nie tylko sobie nabijasz posty tutuł wuntka moim zdaniem żle zredagowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ...zdecydowanie odradzam Memorexy, jak na swoją cenę beznadzieja, miałem jedną i nagrała się, ale odczytać już jej nie sposób... ...generalnie używam TDK, EMTEC, z przewagą tego pierwszego i tylko +RW: +, bo nagrywarka tylko +, a RW, bo różnica w cenie 3 złe (9 a 12 złych), więc bardziej się opłaca... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 hmmmmm wuntka ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 hmmmmm wuntka ? :)hmmmmmmm wuntka hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 wejdz na forum www.cdrlab.pl jest tam dzial nosniki i zapytaj, takze poprzegladaj testy plyt w tym dziale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaser Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Uzywam Esperanz DVD+R i TDK DVD+RW. Wedlug mnie swietne plyty jak za ta cene (Esperanza). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Uzywam Esperanz DVD+R i TDK DVD+RW. Wedlug mnie swietne plyty jak za ta cene (Esperanza). :) no wlasnie jak ESPERANZY nie przemawialy do mnie jako CD-R (uwazalem je za gowna), tak DVD +R wygladaja ok...i nagrywaja sie rownie dobrze...no i tak jak piszesz: tanie sa...bo TDK albo EMTEC troszke drogi (9 i 11 zl za plyte), a esperanza 6 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 @lukk: Nagrało Ci się 4,5GB bo jeśli się nie mylę według producentów nosników 1GB=1000MB a nie jak "normalnie" czyli 1GB=1024MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonde Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Esperanza DVD-R x4 - wypalilem kilkadziesiat i wszystko ok :) Esperanza DVD+RW x4 - tylko kilka, ale rowniez ok :) a cena BARDZO przystepna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 @lukk: Nagrało Ci się 4,5GB bo jeśli się nie mylę według producentów nosników 1GB=1000MB a nie jak "normalnie" czyli 1GB=1024MB tez tak wlasnie myslalem...ale jest to swoja droga oszustwo!! po co pisza 4,7GB??? powinni napisac 4,5 i juz!!!! nie moge tego o tyle zrpzumiec iz w przypadku CDR pisza 700MB i jest tyle...a nie przeliczaja ze 1 MB to 1024kB i nie pisza ze ma pojemnosc powiedzmy 750MB (a nagrasz i tak tylko 700)...weird:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Osobiście nagrywam na Medistore, a RW na TDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 dobra juz zmienilem zdanie o ESPERANZACH...sa do [gluteus maximus] :evil: sprobowalem odczytac ostatni film (tzn ostatni z 6 - tyle filmow mi sie miesci na 1 DVD) i pupa...nie dalo sie...ani zgrac...zrobilem test powierzchni w nero...i co???ok 3% nie do odczytania...wku...ilem sie...bo przedwczoraj kupilem jeszce 5 Esperanz -...no ale trudno stracilem ok 40zeta i sie przekonalem ze nie warto oszczedzac 2 zl na plycie... wczoraj kupilem 2xTDK i 2xVerbatim (ID odpowiednio: Ricoh i MMC(Mitsubishi) oraz Yuden)...nagralem te same filmy...i co??? odtwarzaja sie super...cala powierznia 100% dobra w nero(zadnych czerwonych kwadracikow)... a wiec Esperanzom i innym tanim powiedzcie nie :lol: ..TDK, Verbatim tak edit: dlazcego jak napisalem [gluteus maximus] to sie nie ocenzurowalo??? jak np [gluteus maximus]?? dziwne:)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaser Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Plytom Verbatim i TDK tez zdarzaja sie gorsze serie. Nie mozna oceniac plyt po jednej serii. Trzeba wyprobowac z kilku serii, a nieraz i fabryk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ze sklepu a ja myslalem ze z apteki :evil: :evil: :evil: jak nie masz co do powiedzenia to sie nie odzywaj ok?? a nie tylko sobie nabijasz posty tutuł wuntka moim zdaniem żle zredagowałeś dobrze zredagowal...... only verbatim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 dobra juz zmienilem zdanie o ESPERANZACH...sa do [gluteus maximus] :evil: sprobowalem odczytac ostatni film (tzn ostatni z 6 - tyle filmow mi sie miesci na 1 DVD) i pupa...nie dalo sie...ani zgrac...zrobilem test powierzchni w nero...i co???ok 3% nie do odczytania...wku...ilem sie...bo przedwczoraj kupilem jeszce 5 Esperanz -...no ale trudno stracilem ok 40zeta i sie przekonalem ze nie warto oszczedzac 2 zl na plycie... wczoraj kupilem 2xTDK i 2xVerbatim (ID odpowiednio: Ricoh i MMC(Mitsubishi) oraz Yugon)...nagralem te same filmy...i co??? odtwarzaja sie super...cala powierznia 100% dobra w nero(zadnych czerwonych kwadracikow)... a wiec Esperanzom i innym tanim powiedzcie nie :lol: ..TDK, Verbatim tak edit: dlazcego jak napisalem [gluteus maximus] to sie nie ocenzurowalo??? jak np [gluteus maximus]?? dziwne:)))) Dopiero to zrozumiałeś? Przecież nie od dziś wiadomo, że Esperanza to szajs. Owszem trafiają się im lepsze serie, ale to wyjątki. Sam kiedyś kupiłem kilka CD-RW tej firmy (akurat w sklepie nie było innych). Najpóźniej po 2 miesiącach wszystkie padły. Zresztą DVD również są dość kiepskie, wystarczy poczytać opinię na cdrinfo.pl. To, że się dobrze nagrywają nic nie znaczy. Po paru miesiącach dane są na nich już nie do odczytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas_ Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Skoro padł już wątek to czego używacie do kina domowego - problem wyglada tak: Nagrywam obraz Video na DVD i: 1. Po nagraniu na DVD+RW Verbatima - kino domowe widzi cd i odtwarza ale szarpie strasznie i dzwiek i obraz 2. Po nagraniu na DVD+R dołączonym do nagrywary - wszystko dziala wszedzie 3. DVD+R Esperanzy powoduje na kinie domowym pojawienie komunikatu - nie obslugiwany format plyty Aby uprzedzic niepotrzebne reply: - wszystkie plyty byly nagrywane z tego samego źródła - czyli ten sam plik *.nrg utworzony za pomoca Nero Vision Express z pakietu ultra. - wszystkie plyty dzialaja w nagrywarce - nie dzialaja jedynie w kinie domowym No i nie wiem o co loto - moze ktoś napisze na czym nagrywać żeby działało na 100% z kinem domowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Skoro padł już wątek to czego używacie do kina domowego - problem wyglada tak: Nagrywam obraz Video na DVD i: 1. Po nagraniu na DVD+RW Verbatima - kino domowe widzi cd i odtwarza ale szarpie strasznie i dzwiek i obraz 2. Po nagraniu na DVD+R dołączonym do nagrywary - wszystko dziala wszedzie 3. DVD+R Esperanzy powoduje na kinie domowym pojawienie komunikatu - nie obslugiwany format plyty Aby uprzedzic niepotrzebne reply: - wszystkie plyty byly nagrywane z tego samego źródła - czyli ten sam plik *.nrg utworzony za pomoca Nero Vision Express z pakietu ultra. - wszystkie plyty dzialaja w nagrywarce - nie dzialaja jedynie w kinie domowym No i nie wiem o co loto - moze ktoś napisze na czym nagrywać żeby działało na 100% z kinem domowym. hmmm...na DVD nie znam sie az tak dobrze ale jesli by to pporownac z nagrywaniem CD to tak: na CDRW(czli u cebie DVD RW) z tego co doswiadczylem nie mozna nagrywac czegos co nie bedzie odtwarzane tylko w kompie...tzn muzyka AUDIO, czy wlasnie filmy DVD, poniewaz odtwarzacze stacjonarne sa bardziej czule i wybredne...pewnie dlatego ten DVD RW nie chodzi i szarpie.. w drugim punkcie piszesz ze na firmowym z nagrywarka chodzi wszystko ok...no widzisz!!! tak jak mowie, nie nagrywaj na CDRW.. podobnie z trzecim punktem...poczytaj ten temat od poczatku...z poczatku tez bylem zachwycony Esperanzami , ale okazalo sie ze sa do pupy...po prostu nagrywaj na FIRMOWYCH jak Verbatim, TDK i unikniesz rozczarowan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...