Skocz do zawartości
Cronosik

Co i jak? czyli pytanie: Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie do madrzejszych ode mnie.

Aktualnie mam nastepujacy sprzet:

-Gigabyte GA-7VAXP+

-Athlon 2000+

-512DDR 400mhz

-GeForce 4200i 8xAGP 64MB

I zastanawiam sie nad zmiana procka myslalem nad Bartonem 2500, ale jesli by nie poszedl na 3200 to wzrost wydajnosci bylby raczej nieznaczny wiec pytanie czy pojdzie na takim sprzecie i czy w ogole warto zmieniac? A moze lepiej zaczac od czegos innego?? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz na jakiej technologii masz procka.Czy 0.13 um czy 0.18 um.Jak masz na 0.13 um to polecam zmiane płytki.Tylko niewiem jaką poradzić.Widze że masz ga i to w wersji 7VAXP+, czyli good wyposarzenie.Pewnie kupując inna płytę chciałbyś żeby miała też good wyposarzenie.POlecam Abit NF7-SL n-Force2 SATA v2.0 albo Asus A7N8X-E nForce2 Delux.A jak masz procka na technologii 0.13 um to polecam kupienie na allegro jakiegos thortona 2000+ i bujnięcie go na fsb 166 i mnożnik 12.5 i bedziesz miałodpowiednik antka 2600+.Szukaj sztuk tylko z odblokowanym mnożniekiem :!: .A moze znajdziesz też sztuke która da sie zbartonować (czyli odblokować dodatkowe 256 keszów :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze lepiej zaczac od czegos innego??

1. zacznij od przeczytania regulaminu

"Do nowych/rzadko nas odwiedzających użytkowników- WAŻNE!"

2. zmien tytul tematu - przycisk Dołączona grafika

3. kazdy 2500+ idzie na 3200+, kwestia tylko czy bedziesz musial podniesc napiecie

4. dlaczego nie krecisz tego 2000+ ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW - Gie-En-Zet - od kiedy ejtes moderem :evil: ??

echhh juz mialem taka riposte naszykowana ;)

ze starego posta zostawie jedynie 1 punkt ... no moze 2 ;)

1. nie Gie-En-Zet a Gie-eN-Zet

2. sledzilbys uwazniej forum to bys wiedzial - witalem sie w nowej roli w niejednym temacie ...

reszte punktow sobie daruje bo widze ze juz sa niekonieczne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta plytka jest spoko, ja z pasywnym chlodzeniem chipsetu fsb 190 wyciagnolem stabilnie dosc, zawinily pamieci 333.

W sumie to moglby wymienic tego procka, bartka podciagnol bym na ponad 3+ i moglby zajac sie wyzyłowaniem tego gf, albo w przyszlosci zmienic na cos mocniejszego np r9700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi