grzeg255 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Czy moglby mi ktos podpowiedziec jak podkrecic procesor? Moja dziadoska plyta AsRock Pe Pro nie ma regulacji z poziomu biosu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 jak nie ma z biosu, to z windy napewno tez nie bedzie ;), w MSI jest programik FuzzyLofic i mozesz se krecic wtedy, ablo przez zworki sprobuj na plycie, powiedz cos o niej wiecej, jaki chipset, platforma itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 AsRock Pe Pro SiS645 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 cpucool/cpufsb (www.podien.de) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Odpalilem ten programik CPUcool, ale tam jest tylko plytka AsRock PE PRO HT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 to moze wlasnie ta? zaryzykuj najwyzej ci sie komp zwiesi, reset->tryb awaryjny->cpucool/reset settings i bedzie gut! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 tez mialem taki problem, plyta na 100 % nie ma zworki - czy ktos moze wie gdzie mozna znalezc biosy do niej z odblokowanym fsb ? bo niestety w 50 % przypadkow prob podkrecania jej wystepuje jakis blad bezpieczenstwa windows, ciezko to nazwac bariera nie do przebycia gdyz bez roznicy czy podkreca sie celerona 2.4@2.8 czy do 2.6 czy do 3.0 - czasem dzialaja czasem nie...moze jakis lepszy program ? bezsensownie jest co chwila resetowac kompa w nadziei ze sie uda...grafike podkrecilem flasciach!ac biosa.a do tego ktory pisal temat: lacze sie z Toba w bolu po zakupie kompa w media :DDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 www.ocworkbench.com - poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 kompa nie kupowalem w zadnym media :evil: a plyte mam taka bo nie mialem kasy na inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 hehehehe co sie tak zloscisz z tym media ? :D to tymgorzej skoro sam taka wybrales swiadomie, mi taka wcisneli tam poprostu zreszta tez sie na to zgodzilem kupujac tam w ogole ;)) to jest najgorsza plyta jaka widzialem, obsluguje HT a ma agpx4...rotfl :DDD niech szlag tego asrocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 jakbys czytal uwaznie to bys zauwazyl ze mam plyte PE PRO, a nie PE PRO HT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 to chyba gorsza, nie ? ;))) skoro ja mam HT i jest do bani to nie-HT jest pewnie w ogole beznadziejna ;)) po co mam czytac uwaznie - czy znaczaca jest roznica miedzy zezlomowanym mercedesem i zezlomowanym polonezem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Zalozylem temat nie po to zeby krytykowac plyte, a po to aby ktos mi poradzil jak podkrecic proca ps.nie kazdy jezdzi mercedesem, a plyta jest taka jak jest i oprocz tego podkrecania nie mam do niej zastrzezen :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 :)) mysle ze klotnie i SWARY (sic!) ;) nalezy odlozyc na bok...probowalem do tej HT tez szukac biosow ale nigdzie nie ma nic kompletnie...mi przynajmniej wykrywa cpucool ten chipset - probowales poszukac jakiejs nowszej wersji ? pogrzebalem troche i dowiedzialem sie ze wszystkie plyty Asrocka pod p4 maja PLL: CY28342 - czyli mozesz bez obaw ustawic plyte jako pe-pro HT w programie cpucool (nie wiem skad go wziac, ja mam z plyty chipa 9/2003) i nie zrazaj sie zwisami...niestety xp jest pozabezpieczane przed wszystkim i czesto po zmianie wystepuje freeze ekranu chociaz niewiele to ma wspolnego z "przegrzaniem" procka...raczej z kaprysem gatesa :) sprobuj kilka razy - celka 2.4 podkrecilem do 2.9 stabilnie tym programem, jak juz sie podkreci to dziala bez zarzutu, tylko mnie irytuje ciagle restartowanie jak sie nie uda :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Dam sobie chyba spokoj z tym CPUcool, dzieje sie podobnie jak u ciebie, raz sie daje podkrecic ,a raz nie( zwis)reset (nawet gdy zmniejsze taktowanie :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 chyba jednak trzeba poszukac biosu...tylko NIGDZIE ich nie ma niestety :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Ok. Jutro jeszcze raz sproboje. :D Ps. a patrzyles na stronie AsRocka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 strona asrocka to jest w ogole przykry etap w moim zyciu ;)) powinni tego zabronic :DD uaktualnili bios do pe pro HT i co poprawili ?? ze jak sie popieprzy ich wlasny bios to pozniej jak juz wstanie pokazuje wlasciwie czas i date...rzeczywiscie k.... niezbedne :D uznali pewnie ze jest juz tak perfekcyjny bios ze wymaga tylko takiej "kosmetyki" :D po co ustawic zmiane fsb...przeciez najwazniejsze sa CZAS I DATA...n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...