tomasir Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 A więc tak po zainstalowaniu strów od hercules wszystko chodzi ok i wydajnoś o wiele wyższa tylko: 1) w 3dmarku2000 jak jest coś takiego związane z textures i mi nie przechodzi 64 MB textures testing(czy coś takiego). Kuna co się dzieje myśle i sprawdziłem dokładnie. Na tych sterach karta ma ~64 200 kB. Czyli minimalnie brakuje pamięci na textury 64 MB. 2) a jeszcze włączanie i wyłączanie niektórych funkcji nie powoduje żadnych zmian w osiągach chociaż powinny. (Pomijam aa)Mowa tu np. o texture compression, i innych tego typu. POnadto włączenie texture compression powoduje wywalanie 3dmarka 2000 (2001 se bez problemów działa). Przy testowaniu korzystałem z rad Vegity i jeszcze jednych ale nie pamiętam linka ani osoby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Moja rada- pierd....3-D Marki. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Moja rada- pierd....3-D Marki. 8)To oczywiste.... Ale jak na kyro2 to i tak osiągam w 3dmarkach niezłe wyniki. W 2001 se jak skręfciłem procka na 1200 to miałem 3030 czyli nieźle a w 2000 koło 6100. Ale moje główne pytanie tyczy się tego czy to że w 2000 nie przechodzi ten test ma jakies znaczenie w rzeczywistości, czyli w grach... A jeszcze testowałeś różne ustawienia z tym swoim Kyro2? I czy dawało to jakieś istotne zmiany w wydajności. A jeszcze jak dobrze pamiętam to swoje kyro skręciłeś do 190i czy robiłeś jakiegoś moda jego czy normalnie tak szło. No i ile ciągnąłeś w q3 na pierwszym demku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Na 128 RAM to ciężko "namówić" 3DMarka na ten test z texturami 64MB. Pożycz drugą kostkę 128 MB od kogoś i zrób test na pewno pójdzie :) A z drugiej strony u mnie po włączeniu 256 AGP Ap.Size przy 512 RAM i karcie GF2MX32 MB, 3DMark wyświetlał ładne BSOD-y :) Pozostawienie "jedynie" 256 RAM-u lub zmiana AGP Ap.Size na 128MB usuwało problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Na 128 RAM to ciężko "namówić" 3DMarka na ten test z texturami 64MB. Pożycz drugą kostkę 128 MB od kogoś i zrób test na pewno pójdzie :) A z drugiej strony u mnie po włączeniu 256 AGP Ap.Size przy 512 RAM i karcie GF2MX32 MB, 3DMark wyświetlał ładne BSOD-y :) Pozostawienie "jedynie" 256 RAM-u lub zmiana AGP Ap.Size na 128MB usuwało problem. Problem w tym że wczesniej udawało mi się uruchomić ten test i dlatego pytałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Raz miałem u siebie 2400 na Cel800@1066-defaultowe ustawienia w karcie. Po zmianie na te z Frazpc miałem ....1470..żednada! NIe robiłem moda, bo większego sensu w tym nie widzę. Działał i na 194, ale czasem były przyciachy. W Quake 3 v1.17 miałem 83 fps przy poradach z frazpc. Bez- 81,5 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Raz miałem u siebie 2400 na Cel800@1066-defaultowe ustawienia w karcie. Po zmianie na te z Frazpc miałem ....1470..żednada! NIe robiłem moda, bo większego sensu w tym nie widzę. Działał i na 194, ale czasem były przyciachy. W Quake 3 v1.17 miałem 83 fps przy poradach z frazpc. Bez- 81,5 :) ale u mnie te zmiany nie powodują żadnej różnicy. A w q3 mam 87-88 przy kyro @ 180. Spróbuję zmodyfikowac chłodzenie (zmienię radiator i wiatrak i zobaczę co to da...) A to kyro2 to nieźle się u ciebi kręciło. MOje przy 182 już nie wyrabia. Zastanawiam się nad modem napięcia ale to jeszcze nic pewnego. Najpierw muszę wc skończyć. Plan bloku juzgotowy a część materiałów już mam. A wykonanie nie powinno stanowić żadnego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Trzeba było kupić moje Kyro2, kiedy było można 8) Nie wiem, czy jest sens w tym, żeby kartę tak katować- przyrost może będzie z 10 %, a czasami na odwrót- przekręcisz kartę, to jak u mnie było przy 194, tak u ciebie np. przy 186 zaczną ci siegry tnąć, a karta będzie zimna. Ale jak już, to męcz się z rdzeniem, bo pamięci normlanie powinny wytrzymywać 200 Mhz i więcej....tylko je właśnie rdzeń przychamowuje. W każdym razie- powodzenia! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...