bbc20000 Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ok, mam powazny problem. Od jakiegos czasu mialem problemy z VIA sterwonikami. Jesli zalozylem na przyklad nowy sterownik to z jakiegos powodu znikal mi CD-ROM i DVD-ROM. Nie moglem odinstalowac VIA sterownikow poniewaz komputer poprostu stawal w jednym miejscu i koniec. Pomyslalem ze moze postaram sie pozbyc VIA sterwonikow ze starsza wersja VIA sterownikow 1.38. Odinstalowanie poszlo ok i sie komputer sam zresetowal tak jak powinien. Problem polega na tym ze teraz jak windows XP sie laduje to nagle wyskakuje niebieski ekran i pisze ze windows ma problem z VIA.sys sterwonikow Nie wiem co zrobic zabardzo bo nic nie dziala. Nawet SAFEMODE poniewaz ta sama informacja wyskakuje mi na ekran. Probowalem roznych rzeczy. Wczytalem Windows XP instalacyjny dysk i probowalem manualnie naprawic ten problem przy pomocy konsoli ktora znajduje sie na dysku z Windows XP. Ale nic to nie daje. Nie wiem co moge zrobic. Czy da sie moze uruchomic SYSTEMRESTORE z DOSu. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Format c: . To pomaga. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAPIOr Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Format c: . To pomaga.Proste i skuteczne ale czy w kazdej sytuacji? Zawsze warto pokombinowac i sie czegos nauczyc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Formacik to ostateczna broń do walki z windą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAPIOr Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Formacik to ostateczna broń do walki z windą.Dlaczego tak drastycznie. Jest to ostateczne wyjscie. Nie ukrywam ze sie do niego uciekam ale gdybym nie mial obrazy systemu w ghoscie to bym sie zastanawial czy jest inne rozwiazanie niz zmudne instalowanie i dopieszczanie swojego wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 kAPIOr, chodziło mi o to że ma użyć formatu tylko żeby to zrobił w ostateczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAPIOr Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zle cie zrozumialem, ale napisales tylko o takim rozwiazaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 kAPIOr, chodziło mi o to że ma użyć formatu tylko żeby to zrobił w ostateczności. Po co od razu format. Wystarczy usunac kilka katalogow (lub zmienic ich nazwe) i to wszystko. Przynajmniej ja tak robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Tomas qrde przecierz piszę że w ostateczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 ja potrzebuje powaznej odpowiedzi a nie jakis bzdur o format c:. Tyle to ja tez wiem. Jesli nie macie konkretnych pomyslow to po co sie nawet udzielac bez potrzeby. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Możesz spróbować wgrać windę na inną partycję i potem naprawić tamte błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Format c: . To pomaga. :Dformat c: to najskuteczniejsza bron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Dlaczego tak drastycznie. Jest to ostateczne wyjscie. Nie ukrywam ze sie do niego uciekam ale gdybym nie mial obrazy systemu w ghoscie to bym sie zastanawial czy jest inne rozwiazanie niz zmudne instalowanie i dopieszczanie swojego wina.Czesc kAPIOr, moze sprobuj wyjsdnic Kolegom (temat znasz) - ile bugow tkwi w defaultowej instalacji kazdego Windows (np. w Rejestrze), zwlaszcza w wersji OEM. Oraz ile godzin, dni, pracy wymaga ich usuniecie. Chocby czesciowe. Bo wszystkich to raczej nigdy nie znajdziemy :-(. Dlatego pomysl: zdebugowanie Win na swoim konfigu i Ghost "czystej wersji" jest idealnym rozwiazaniem. Polecam je kazdemu. Ogromna oszczednosc czasu i nerwow.. -- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Sprawdź IRQ Spróbuj wyłączyć USB (najpierw z poziomu windy, potem w biosie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Sproboj wyciac spod dos'u plik ktory powoduje blad. System powinien sie odpalic i wtedy wrzuc inny pakieta Via4in1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonk Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Robisz format potem czystego widowsa ghost'ujesz i zaczynasz eksperymetowac ze sterownikami... jak to ktos juz tutaj napisal zaoszczedzisz czas i nerwy Pomysl sie sprawdza sam tak zrobilem jak mialem problem z driverami Via z regoly nowsze wersje pomagaly :o) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Uzyj trybu awaryjnego.I zainsatluj nowe via Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Sproboj wyciac spod dos'u plik ktory powoduje blad. System powinien sie odpalic i wtedy wrzuc inny pakieta Via4in1 Ale jeżeli dobrze zrozumiałem to problem polega na tym, że winda wywala się z powodu błędu=braku pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 no właśnie - jak to jest z tym kaszanieniem się sterów via. Coś czyję że się źle odinstalowąły. Może spróbuj poddoinstalowywać ster via z poziomu windy - z menedżera urządzeń - odnistaluj stery do dwóch hdd (na początek), po restarcie trzeba looknąć czy weszły stery ms czy nadal są via. To samo z usb i agp. I na koniec próbowałbym z nowymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...