Boorak Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Można podnieść napięcie ale tylko do 5%, czyli to samo co w asrocku, czyli prawie nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 A moze chcialbys w przyszlosci sprzedac swoja plytke (1 miesiac) ? Zadna z tych plyt niema niestety obnizenia napiecia, moj Athlonik smiga na 160fsb na napieciu 1.6@1.5 :( ? Moze wie ktos jaka jest wydajnosc tego ECSa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Taka sama prawie jak Asrocka ale z tego co pamiętam minimalnie szybsza, i terz stbilna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Witam wszystkich forumowiczow,i przepraszam że się wtrącam ze swoim pewnie banalnym pytaniem. Mój konfig to barton 2500,płyta k7s8x 3.01 bios 1.9,pamięć kingston 512 pc 3200 Mam taki problem nie moge ustawić FSB powyżej 179mhz :x moze ktoś ma jakiś pomysł jak zwiększyć to fsb.Z góry dziękuje za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 A podniosłeś vcore?? A tak na marginesie to płyta wcale nie musi chodzić na fsb 400 ponieważ ma gwarantowane fsb 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 no0 ale raczej do 190 większość tych asrocków dojeżdza może problem nie leży w płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 A to V core zmienia się opcją w biosie OVER VCORE VOLTAGE? jeżeli tak to zmieniałem i nic to nie dało dalej max 179 fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 To może trzeba jeszcze podnieść napięcie, ale to tylko drut-modem. Możesz też nowszy bios wgrać. Aha, jak weźmiesz 180 mhz to co się robi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Gdy ustawie fsb na 180 najpierw komp wogóle nie chce się właczyć jak go zresetuje to pojawia się jakis komunikat po angielsku żebym wszedł do biosu i zmienił FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Ja sie coś chciałbym spytać, mianowicie, zmieniam chyba procka na bartona 2500, ale mam w płyte druty włożone (1,75V) i nie wiem, czy wyciągać, czy zostawić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Może sprubuj ustawić na fsb 183 bo może ma płyta ma problem z 180. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 pci, wiesz że skorzystałem z twojej rady i mi poszedł proc na fsb 180, a wcześniej na 175 nawet nie chciał się włączyć win. Czytałem kiedyś w tym topicu, że takie luki są z magistralą na tej płycie, ale nigdy nie przypuszczałem, że ja takie coś też mam. Dzięki !! Peace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Ta płyta nie ma odczytu z diody. Jest jedynie jeden wskaźnik podawany, więc zawsze jest do spod proca. Jeśli płyta ma odczyt z diody to zawsze podaje oba odczyty. I zajrzyjcie sobie do socketa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ustawiałem rózne wartości od 180 do 190 i za każdym razem to samo :cry: wszystko dobrze działa do wartości fsb 179 ale mnie to nie zadowala 11X179=1967 :x a ja chce minimum 2ghz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Może to wina pamieci, pobaw sie z timingami, i sprubuj bios zaktualizować najlepiej do wersi większej niż 2.20. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 a zna ktoś z was adres gdzie jest szczególowy opis zmainy biosu do tej płyty??końecznie w języku polskim bo niechciał bym nic popsuć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 znaczy co nie umiesz flaszowac biosu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 U wszytkich płyt procedura zmiany biosu jest taka sama. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 właściwie to nigdy nie aktualizowałem biosu i dlatego to moje pytanie.Z tego co wiem to mozna coś pomieszać przy tym a nie mam ochoty zanosić płyty do serwisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxxx Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 a moze pamiec ci nie wyrabia?? jaki masz dzielnik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 doktorwlodek a może to ci pomoże http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=589...ht=asrock+k7s8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 dzięki za link o zmianie biosu,chce jeszcze spytać szanownych forumowiczów jaki bios będzie najlepszy do tej płyty co mam (k7s8x r3.01) oraz jakie ustawinia timingów w Cheepomemtweak-u bo nie mam zabardzo pojęcia.Z góry dziękuje i przepraszam że męcze was tak wieloma pytaniami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Jak to jest z tym AGP na k7s8x ?? Ubije mi grafe GeForce 2 mx400 ?? GFX2mx400 bylu wszystkie juz wyposazone w AGP 4x i pobieraly 1.5 V napiecia z AGP?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Nie ubije, miałem na K7S8X Rive TNT, 2MX200, 2MX400 i wszystko OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Jaki w koćnu najwydajniejszy bios do k7s8xe r. 3.0 ??Bo przeczytałem wszystko i nie za bardzo wiem który :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Wszystkie są tak samo wydajne, nigdzie ni było testów co prawda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 A widzieliście to ?? http://www.implozja.kalisz.pl/asrock_k7s8xe.html Gośc pisze ze bo wgraniu biosu 1.21 performance asrock pokazał klasę.Czym się rózni ten biosik od oficjalnego ?? Jest to bios beta czy jest w 100 % bezpieczny, ktos z was juz go miał ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Ja tam używam biosu 1.40 perf. Flashowałem 1.21 ale ma za ostre timeingi pamięci i komp nie chciał działać stabilnie. Ale jeżeli ktoś ma dobre pamięci to 1.21 jest najwydajniejszym biosem do K7S8XE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 To chodzi wyłącznie o timingi pamięci ??Ja będe miał zwykłe goodramy więc pewnie pasowal by mi ten biosik co tobie klimu. I tez kupuję thorton ale raczej bedzie miał blok mnoznika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 i jeszcze, czytam coraz więcej o tym asrocku sie gubię. CZy ta płyta Asrock k7s8xe+ z sata ma juz normalne ustawianie napięc tzn, nie tylko o 5 % ??Bo gdzies wyczytałem ze tak jest ?? Bo K7s8xe r.3 tego nie ma tak ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...