860lacov Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Chodzi mi o to jak rozpoznać która jest która. Wiem że w nero info tool wyświetli się wersja biosu i tyle, ale w sklepie lub na giełdzie tak sprawdzić się tego nie da, a jajk nie tak to jak. p.s. Dla tych co nie wiedzą o co chodzi: http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/005591.php#005591 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Z zewnątrz odróżnić możesz jedynie po dacie produkcji. Jeżeli jest >= grudzień 2003 to na 99,9% już bez eepromu. Co do jakości nagrań - są praktycznie jednakowe (QS0E/QS57) więc bez różnicy którą weźmiesz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 OK, ale wg cdrinfo podczas aktualizacji biosu w QS57 nagrywarka pada, i właśnie to mnie martwi:( Co możesz o tym powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 chyba coś źle poczytałeś? co pada jak nic nie pada? zresztą na co chcesz zamienic qs57 skoro to jest ostatnia wersja ? (dla wersji bez eepromu) ? a pada jesli chcesz wgrać coś ze starej serii (QS0x) do nowej (QS5x)chyba coś źle poczytałeś? co pada jak nic nie pada? zresztą na co chcesz zamienic qs57 skoro to jest ostatnia wersja ? (dla wersji bez eepromu) ? a pada jesli chcesz wgrać coś ze starej serii (QS0x) do nowej (QS5x)chyba coś źle poczytałeś? co pada jak nic nie pada? zresztą na co chcesz zamienic qs57 skoro to jest ostatnia wersja ? (dla wersji bez eepromu) ? a pada jesli chcesz wgrać coś ze starej serii (QS0x) do nowej (QS5x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Na CDrinfo napisali: Różnica pomiędzy nowym a starym modelem polega na tym, że nowy LTR-52327S nie posiada kości EEPROM, na której w starym modelu zapisywane są dane kalibracyjne lasera, umożliwiające poprawne nagrywanie. W nowej wersji tego modelu informacje te zapisane są w biosie napędu, więc nadpisanie go prowadzi do uszkodzenia urządzenia! Może i źle zrozumiałem, ale wydaje mi sie że chodziło im o jakiekolwiek nadpisanie biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 nie wiem, nie chce mi się zaglądać na cdrinfo. w każdym bądź razie aktualizacja jednego z moich 52327s z QS53 do QS57 nie zakończyła się żadnym uszkodzeniem hyhyh :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...