Skocz do zawartości
SPY_NET

karta sat. DVB i internet!

Rekomendowane odpowiedzi

planuje zakup tej karty http://www.starspeeder.home.pl/skystar2/ i w związku z tym mam kilka pytań:

1.posiadam internet w sieci WLAN (transfer w granicach 40 kb/s) i czy po podłączeniu tej karty i zainstalowaniu klienta casablanca internet z sieci WLAN będzie wspierany przez tą karte czyli ściąganie z netu bedzie przebiegać z większą prędkością np. 1mb/s?

2.jaka jest realna liczba kanałów odbieranych przez tą karte?

i prosił bym osoby posiadające tą karte o wypowiedzenie się na jej temat

czy się opłaca kupować ???!!! głównie chodzi mi o ten internet czy bedzie współpracował z netem który teraz posiadam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Obawiam się że szybkość transmisji nie ma tutaj większego znaczenia. Z prędkością 1 mb/s leci strumień danych z których mozesz skozystac lub nie. Nie masz większego wpływu na to co tym kanałem leci. Więc trudno to porównywać z normalnym netem.

2. Tyle ile jest cyfrowych kanałów na danym satelicie.

Dla TV satelitarnej opłaca się, dla internetu raczej nie. Casablanca to coś w rodzaju jeszcze jednego kanału TV. Dla tych którzy mają stałe łącze moim zdaniem nieprzydatny gadzet.

PS. Dawno temu tego typu kartą odbierałem pliki z sumaryczną szybkością 8-10 mb/s, więc 1 mb/s to drobiazg. Tylko że wtedy leciały wartościowe rzeczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi właśnie nie chodzi o porzeglądanie stron na casablance bo to robie na necie który teraz mam :) tylko czy podczas ściągania z internetu (z tego co teraz mam np.z 3d gamers)transfer bedzie wspierany przez klienta casablanca i transfer automatycznie wzrośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ściągania "wiekszych" rzeczy potrzebujesz EON (Europa Online)

Casablanca sluzy tylko do sciagania stron wybranych w drodze glosowania. Ale zeby odbierac cos Casablancą musisz ustawic sie na Astre, a tam niema nic ciekawego. EON masz na Eutelsacie na ktorym tez nic niema. A dla nas Polakow najlepszy jest Hotbird na ktorym jednak nic nie leci z danych.

Wiec jesli niechcesz montować "zeza" to najlepiej pozostac przy HB. POza tym u mnie Casablanca przywiesza mi myszke gdy sciaga, a rekord to 15MBit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi