Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja ma sie tak.

Kilka dni temu system mi zaczął robić dziwne niby-zwiechy w win98se, ma sie to tak - przeglądam sobie www i nagle system zaczyna haczyc , kopletnie staje i nieraz stopniowo dochodzi do stanu uzywalnosci - ale nieraz trzeba go restartowac , ale po restarcie wlocza sie tak dlugo ze cholera .

I dzisiaj po restarcie tak haczyl ze sformatuje dysk - jak pomyslalem tak zrobilem i co ??? guwno !!!! nadal mi robie te zwiechy - ludzie co ja mam robic , co sie dzieje , czy to nie jest wina hardware'u ?

Procek w tej chwili mam odkrecony czyli 233. jezu ja zwarjuje!!!!!!!.

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki , zawiesil sie - wyjmuje wtyczke od sieci i juz dziala plynnie , to takie hamy w sieci , nukują mnie ? ja im dam ,mysle ze mnie nukują , od początku to podejrzewałem a tera jak zablokować ten felerny port 139 ?

i jak wychwicic ip dupka co mnie nukuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki , zawiesil sie - wyjmuje wtyczke od sieci i juz dziala plynnie , to takie hamy w sieci , nukują mnie ? ja im dam ,mysle ze mnie nukują , od początku to podejrzewałem a tera jak zablokować ten felerny port 139 ?

i jak wychwicic ip dupka co mnie nukuje ?

Instaluj firewall. Koniecznie.

Np. http://www.ccsoftware.ca/VisNetic/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, na chacie ci juz powiedzialem !!! ZONE ALARM PRO - najprostszy firewall jaki moze byc a IP dupka ci poda i port tez zablokuje.

[censored] quote]

A skąd mozna sciagnąc tego [censored] Chetnie kawaly porobie moim kumplom. Jak pozniej przywrócic komputer do dzialania w sieci? Nie chce by sie nam nie poobrazali! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instaluj firewall. Koniecznie. 

Np.http://www.ccsoftware.ca/VisNetic/

Brawo doskonaly wybor. Ja uzywam ConsealFirewall (juz nie jest rozwijany) robiony przez ekipe od VisNetic. Programy sa dosc podobne, zmieniono glownie interfejs na bardziej przyjazny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, na chacie ci juz powiedzialem !!! ZONE ALARM PRO - najprostszy firewall jaki moze byc a IP dupka ci poda i port tez zablokuje.

[censored] quote]

A skąd mozna sciagnąc tego [censored] Chetnie kawaly porobie moim kumplom. Jak pozniej przywrócic komputer do dzialania w sieci? Nie chce by sie nam nie poobrazali! :lol:

Heh, ktos usunal mojego posta ale ci odpowiem.

Daj mi swoj adres to ci go wysle.

A zeby przywrocic komputer do normalnego dzialania wystarczy go uruchomic ponownie, wtedy juz jest internet i wszystko inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[censored] quote]

A zeby przywrocic komputer do normalnego dzialania wystarczy go uruchomic ponownie, wtedy juz jest internet i wszystko inne.

Jasne! I roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>li moj komputer? Chodzi mi raczej o jakis program ktory moze zdalnie robic takie rzeczy :twisted: .

Nukera to juz sciagnąłem i okazal sie wirusem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[censored] quote]

Jasne! I roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>li moj komputer? Chodzi mi raczej o jakis program ktory moze zdalnie robic takie rzeczy :twisted: .

Nukera to juz sciagnąłem i okazal sie wirusem :)

Ale ty jestes niemadry !

Kurna kazdy antivir ma zakodowane ze nukery i inne tego typu programy to WIRUSY !!! Ale one nie sa wirusami tylko niebezpiecznymi programami, oni licza na to ze jak ty zobaczysz ze to wirus to go wyrzucisz, a tak naprawde to to nie jest ZADEN WIRUS !! I zadnego kompa ci nie roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>li !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy Nuck-er ma mechanizm działania oparty na jakimś prostym wirusie sieciowym. Dlatego jeśli jakiś leniwy programista wstawił wirusa w formie transportu to programy mogły by go rozpoznawać jako wirus. Inna sprawa to mogłeś ściągnąć Nuck-era z wkładką(zainfekowanego) ale w to wątpie)

Chyba że ktoś zastawił pułapke na lamer-a.

Który chce troche pobroić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...