jakuboss Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Od kilku tygodni mój komp zaczął strasznie zwalniać. Gdy teraz pisze tego posta to zdąże napisac dwa/trzy słowa zanim pojawią sie one na monitorze, w Windows Commanderze kursor strasznie wolno zjeżdza w gore i dół, gdy sciagam cos z netu i daje zakoncz to trzeba poczekac z 10s, bo komp łapie kilkusekundowego zwisa. Czasami komputer cały się zawiesza :( Mój config: grafa: 3D Blaster 4 MX 420 muza: SB Live 5.1 procek: Inetl 4 2.00 Ghz Windows XP z SP1 Plyta gowna: ABIT BD7II Jak wlaczylem Menezer zadań Windows i zacząłem cos pisać to użycie procka wyswietlalo 99%. Z góry dzięki za pomoc. EDIT: Partycji nie mam, bo mam dwa dyski. 1. 40 GB i NTFS 2. 13 GB i NTFS I oczywiscie XP. EDIT2: Temperatura procka 44 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 nie przegrzewa ci sie proc przypadkiem? grzebales cos przy radiatorze? masz dobra paste pomiedzy cpu i radiatorem? dziala wentylek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=377...e+procesora+100 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=846...e+procesora+100 Poczytaj moze dotyczy tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuboss Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Jeesli chodzi o sprzet to jestem zielony, zajmuje sie tworzeniem WWW wiec jakbys mi mogl powiedziec jak sprawdzic temp. procka. Formatowalem dysk 2 miechy temu i od tego sie zaczęlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 1.Uzyj guziczka EDIT zeby nie walic jednego postu pod drugim 2.Napisz jaki masz system (pewnie XP) i jakie masz partycje ile GB i jaki format. temperature procka mozesz sprawdzic za pomoca np. programu Speed Fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuboss Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Może wiecie co to za proces wsclt.exe ? Bo wyłączyłem go i teraz wszystko ładnie śmiga. EDIT: a jednak nie śmiga, ale wyłączyłem winnt32.exe i teraz już na 100%śmiga. Za co to jest opdowidzialne i czy można zrobić żeby się nie ładowało przy właczniau systemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P0Z Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ostatnio mialem podobny problem - wystarczylo zdefagmentowac dyski 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...