Skocz do zawartości
f-lexa

B IV...i cisza

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem fanatykiem ciszy.Chcialem kupic B IV...bo nieslyszalna.Ostatnio czytajac forum zauwazylem ,ze niektorzy wspominaja ,iz te oslawione dyski w miare uplywu czasu robja sie coraz glosniejsze.Martwi mnie to bardzo.Prosilbym o wasze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką od roq (dokładnie za 2 dni) chodzi dzień i noc bez przerwy bo mój komp robi za serwer na sieci i nie jest głośna a to ze ma 1 mb bad'ów to moja zasługa bo czasem jeździłem z nią do qmpla(80km) po filmy i czasem nie za bardzo ostrożnie sie z nia obchodziłemalę juz od 3 miechów jej nie ruszam i nie ma nowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moja bara IV 40Gb spadla na betonowy chodnik z 1.5m i odbijala sie na min przez chwile jak pileczka i nic jej nie jest a to bylo z rok temu :mrgreen: zadnego bada, wycia ani mru mru. Cicho i spokojnie pracuje nadal, co do glosnosci to jest programik seagata do pozycjonowania glowic w barakcha co je wycisza gdy staja sie zbyt glosne hehehe (nieznaczne chrobotanie z dysku to glosne ech ludziska odpacie sobie jakiego starego seagaa albo cos innego i jak uslyszycie traktor w pokoju to sie nie zdziwcie :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b4 40 gb ma jeden talerz i jest rzeczywiscie cichutka, mialem ,wiem, tyle ze sie zepsula i wymienilem na 60 gb. 60 bg ma 2 talerze i byla od poczatku glosniejsza od 40, a z czasem zrobila sie jeszcze bardziej glosna, ale moze to subiektywne odczucie odkad zalozylem WC calego kompa lacznie z grafika. b4 jest cichsza od innych dyskow,ale zarazem bardzo delikatna, trzeba uwazac na wstrzasy i zbyt wysoka temp dysku.

osobiscie po przejsciach z poprzednia b4, mam dziwne przeczucie ze zaraz sie pojawia bad sectory, poprostu siedze jak na szpilkach i czekam na awarie. taki dyskomfort psychiczny mam - chyba wiecie o co mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem fanatykiem ciszy.Chcialem kupic B IV...bo nieslyszalna.Ostatnio czytajac forum zauwazylem ,ze niektorzy wspominaja ,iz te oslawione dyski w miare uplywu czasu robja sie coraz glosniejsze.Martwi mnie to bardzo.Prosilbym o wasze opinie.

Moze to Cie odciagnie od kupna BIV (przynajmniej jezeli chodzi o 80GB)

http://www.in4.pl/recenzje/4hdd7200/index.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czepiasz się. zwróć uwagę że b4 jest najstarszą konstrukcją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ponad rok i cisza :D

Wiem. Reszta nie ma szczescia :)

najwidoczniej. moja b4 jest spox. mój prolink jest wporzo. ogólnie nic mi się nigdy nie zwaliło. nawet jak robiłem moda budy wyszło tak jak chciałem i wszystko ładnie mimo że pierwszy raz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czepiasz się. zwróć uwagę że b4 jest najstarszą konstrukcją

Dlatego jej nikomu nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak poza tematem to zerknąłem na twój konfig i nie poleciłbym nikomu twojego celka :mrgreen: mój brat ma mojego durona 1000@1200 i gf2mx wykręcony jak twój a w 3dmarku w standardzie ma 3348 - czyli więcej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak poza tematem to zerknąłem na twój konfig i nie poleciłbym nikomu twojego celka :mrgreen: mój brat ma mojego durona 1000@1200 i gf2mx wykręcony jak twój a w 3dmarku w standardzie ma 3348 - czyli więcej :D

Umiesc ten wynik na madonion, daj linka a wtedy uwierzymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w co tu wierzyć :?: tak jest i koniec. nie mam co ściemniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w co tu wierzyć :?: tak jest i koniec. nie mam co ściemniać

Haha, gut łan.

No to wszystko wiadomo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam swojego bubla ze 4 miechy - nie pamiętam kiedy to dokładnie kupiłem ale mi wtedy sąsiad sie wrąbał w słup z liniami napięcia to cała ulica 4 godziny prądu nie miała i nie miałem jej jak sprawdzić czy wogule działa :( hehe a tak do reczy cichutka jak cholera - ucho do niej przyłożyłem i ledwo co szmer usłyszałem :), od miecha jakiegoś chodzi na Performance i też nic nie słychać :) - ja polecam, ale popytaj sie użytkowników maxtorów jak one są głosne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...