Skocz do zawartości
Vadeer

jak sie odczytuje wielkosc potencjometru

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem w chyba napopularniejszym sklepie elektronicznym we wroclawiu niedaleko dworca. moze i drogo (w co watpie bo ceny sa wszedzie takie same oprocz jednego sklepu na Powstańców) ale w innych akurat nie mieli takich jakich ja potrzebowalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki no fakt.. tam som po 4..5 plnuf. Ale jest cos takiego jak giełda elektroniczna na robotniczej we wrocku co niedziele... i servisy RTV gdzie odzyski mozna kupic po własnie takie 50gr :] Pozatym... cza gromadzic złom typu stare TV i inne RTV to siem ma za friko :P

Nie traktujmy potencjometrów i diod... jak cuda zaawansowanej techniki... to są naprawde proste w uzyciu elementy... wystarczy przeczytac 1 rozdział odpowiedni z lekcji fizyki zeby miec sporo wiedzy.. jak na nasze... :] potrzeby.

NIe no spoko, kazdy moze nie wiedziec... ale po Twoim pytaniu powinna pasc prosta i wyjasniająca wszystko odpowiedz... a nie dyskusja na temat tajemnicy potencjometrów ;].. chociaz to jest w sumie forum... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to samemu napaść na sąsiednie ziemie, zrabować telewizory, radia i inne zwierzęta, domostwa spalić, dziewki wyonacyć, niewolników pobrać ... Khem, zapędziłem się. Fucktem jest, że od kilku lat lubię sobie coś czasem zentropić na atomy, w związku na brak takich dajmy na to elektrolitów nie narzekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki no fakt.. tam som po 4..5 plnuf. Ale jest cos takiego jak giełda elektroniczna na robotniczej we wrocku co niedziele... i servisy RTV gdzie odzyski mozna kupic po własnie takie 50gr :] Pozatym... cza gromadzic złom typu stare TV i inne RTV to siem ma za friko :P

na gielde juz od dluzszego czasu nie chodze bo mnie denerwuja ludzie ktorzy tam chodza (nie wiem jak to powiedziec ale tak jest) a gratow nie zbieram bo nie mam miejsca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi