szpak Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Siema Mam pyatnie natury ogolnej . Jakiś czas temu wziolem swoj dysk baracuda 7200.7 do kumpla zeby przegrac filmy .. podpiolem i wsio ok nic nie wskazywalo na cos zlego ..wracam do domu wkladam dysk uruchamiam kompa i co widze myszka ledwie sie sunie po pulpicie otwieram moj komputer a tam nie ma 2 partycji :| zglupialem a jeszcze bardziej ze dawniej jak mialem maxtora tez u tego kumpla bylem i dzialo sie podobnie tylko tyle ze z jedna partycja byla ja widac ale jak sie chcialo cos z niej odpalic to kaplica... wiec mysle no ladnie juz po dysku smigam do biosu opcja wyszukiwania napedow i nic .. wiec po jakims czasie wpadlem na pomysl ze zamias dysk na master dam na cable selekt i pomoglo wykrylo 80gb i niby wszytko ok.. odpalam speedfana zeby zobaczyc temp a tu zwis jeszcze raz i to samo .. wiec AIDA a tam na wyszukiwaniu urzadzen SMART sie wszytko przycina na 2-3 s i potem sie laduje .. wchodze w Magazyn>ATA PUSTOO !!! w SMART >>PUSTO !! i nie wiem co jest czy to powoduje ze mi dysk zle chodzi ? bo mam jeszcze dziwny objaw ale to chyba wina windozgrozy ze po jakiejsc godzinie ogladania filmu zaczyna on skakac co jakies 10 s ..tak przycinac .. z gory dziki za odp .. dysk jest nowy wiec moge go wymienic ale szkoda mi danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Sprawdź go jeszcze softem ze strony, musi pokazać wskazania SMART'a, chyba, że elektronika jest walnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 kiedys szukalem tego softu ale albo ja nie moge znalesc albo nie wiem nie ma go .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 http://www.seagate.com/support/seatools/ A ze SMART Speedfan musi sobie poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 no ok zaraz bede sprawdzal ..specjalnie zainstalowalem speedfana i fakt uruchomil sie ale z trudem sys przycielo ze 3 razy i trwalo to ze 45s .. podczas uruchomiania sie speed fana dysk wydal ze tzry nieprzyjemne zgrzyty ..az gesiej skurki dostalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Widze że masz FSB 190 MHz. A ta płyta twoja nie ma zablokowanych częstotliwości PCI i AGP :?: Może to wina podwyższonego taktowania PCI :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Widze że masz FSB 190 MHz. A ta płyta twoja nie ma zablokowanych częstotliwości PCI i AGP :?: Może to wina podwyższonego taktowania PCI :?:tez mi sie tak wydaje ze przyczyna tego moze byc podwyzszone taktowanie PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 wy patrzycie w opis koompa ktory mam w rzeszowie a ja pisze o dysku ktory mam w domu .. a tam tez jest co prawda FSB 190 ale na plycie ECS l7s7a2 i mam pci/agp locked wiec to nie tego wina ... reszta kompa to dysk jak pisalem gfmx440 256 mb ramu 333 i duron 1600@1900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 powermax ze strony maxtora sprawdza/doskładnie sprawdza i naprawia dyski, w razie czego low level formatem służy. mam ten program na dysku, jakby co to wal na PM to wyślę mailem lub na FTP rzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...