Skocz do zawartości
SoboL_13

L12 mod.....czy tylko na ABITach??

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa pytania!

Duzo napisane na temat moda L12 jest ale wszystko wookol NF7 albo AN7.

Czy ten mod ogranicza sie tylko do ABITow??

Zrobilem cos takiego na Bartku2500+ (fsb do 200mhz drutem) na Gigabyte 7VT-600 (kt600) i chodzi....ale tylko pierwsze 5 min....potem restart ( i tak w kolko ) .... ( bez moda dzialalo ok )

Czym to moze byc spowodowane??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to wlasnie te druty cos zlego powodowaly. Przeciez moesz sobie zamalowac olowkiem te mostki i nie bedziesz musial nic skrobac :P. A propo skrobania to ja mam na procu taki dziwny lakier, ze nie da sie go w ogole pozbyc :P. Praktycznie niezmywalny. Probowalem zmywaczem do paznokci i za bardizo nic - jak metal. A rozpuszczalnikiem nie bede szorowal :P. Ale mi to tak znowy nie przeszkadza mam mazniete tylko dwa mostki L2 i L5 wiec jest Athlon Mobile :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od siebie dodam, że na mojej 8RDA L12 nie działał.

Na 8RDA(+) jest zworka jclk, która służy do takiego właśnie "modowania" :wink:. U mnie działa to w ten sposób, że jak ustawię na 133/166 to stabilnie mam tylko FSB223 a jak ją zdejmę (czyli jest 100/133) to mam FSB225. Dowiedziałem sie o tym stąd: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...1241#post191241

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto pyta nie błądzi ! :D nie jest bez sensu, bo nawet artykuł czytałem, że to tylko na abitach NF7 działa ! dlatego pytam się, może ktoś miał z tym doczynienia ! konkretnie nikt mi nie powie, ale chce tylko wiedziec, czy L12 mod podwyzsza trochę stabilne FSB też w moim przypadku ? co tu jest bez sensu ? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi