Skocz do zawartości
RafalB

oc kyro 2 do 200 mhz

Rekomendowane odpowiedzi

mam kyro 2 jupitera i pomimo bdb chlodzenia nie wyciagam wiecej niz 183 mhz czyli tyle samo co bez zmiany chlodzenia ,mam zamiar podniesc v core ale uklad sterujacy napieciem jest inny niz na kyro 2 herculesa ,pytanie ;czy zna ktos adres do przerobki jupitera lub wie czy moge zastosowac instrukcje przerubki od herculesa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kyro 2 jupitera i pomimo bdb chlodzenia nie wyciagam wiecej niz 183 mhz czyli tyle samo co bez zmiany chlodzenia ,mam zamiar podniesc v core ale uklad sterujacy napieciem jest inny niz na kyro 2 herculesa ,pytanie ;czy zna ktos adres do przerobki jupitera lub wie czy moge zastosowac instrukcje przerubki od herculesa

A jesteś pewien że układ sterujący napięciem jest inny niżw herculesie?

A w sumie to sam sprawdzę w domu. A co do kręcenie to moje jeszcze szybciej poddaje się i 181 to max.

Ja się zastanawiałem nad wlutowaniem rezystorka 40 kilomowego zamiast 20 bo w wydajnościach praktycznie nie ma różnicy, a w napięciach jest spora:

http://www.chip.de/produkte_tests/untersei...sts_173159.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój były Jupiterek tez poddawał się na 183-185, z testów w necie wynika że nie ma sensu podkręcać K2 bo przyrost jest bardzo niewielki na granicy błędu pomiarowego.

Żeby nie bylo wątpliwości to uważam K2 za super kartę jak na swoją cenę, gdybym nie zakochal się w Radeonie :oops: to nadal bym miał K2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem kiedys Kyro-2 Herculesa i gdy walnalem mu na chipset srebrnej pasty to go krecilem stabilnie na 195. A jak ktos kupowal kiedys Chip'y to dawno temu byl artykul jak przerobi zeby szly na 200MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem kiedys Kyro-2 Herculesa i gdy walnalem mu na chipset srebrnej pasty to go krecilem stabilnie na 195. A jak ktos kupowal kiedys Chip'y to dawno temu byl artykul jak przerobi zeby szly na 200MHz.

To pięknie ci się kręcił, bo większość to do ok. 185 dochodzi.

A co do artykułu to nie widzisz co ja zmieściłem o góry ?????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...