Skocz do zawartości
przeciwnik

Hercules Fortissimo III nadaje się do gier ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam okazje kupić tanio wyżej wymienioną karte ( 180 zł). tylko męczy mnie jedno pytanie czy ona się nadaje do gier?

chodzi mi o to czy nie stwarza jakich kolwiek problemów, mało obciąża proca itd ???

Obecnie posiadam SB LIVA 5.1 . i mam problemy z niektórymi tytułami.

TOCA RACE driver

hidden and dangerous

crazy taxi

te gry mi szarpią. gdy zmniejsze detale dzwięku do minimum przestają lagować.

Dzieje się tak z innymi tytułami jak odinstaluje SB liva to wszystko jest ok.

Hercules Fortissimo III nadaje się dla gracza :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna gra, w której mam powiedzmy sobie jakies "artefakty" dzwiekowe na tej karcie jest AAO. Na innych nie zauwazylem. karta jest ok.

powiedz mi jeszcze czy giery ci płynnie przy tej karcie muzycznej chodzą czy nie masz takich przycięć ?

po przeczytaniu tego artykułu można zniechęcić się do tej karty :(

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/123-88

cytat z tweak.pl

"

A co z graczami ? No nic, wychodzi na to, że albo zgodzą się na odrobine pogorszoną jakość albo są uwięzieni w sidłach Creative. Można też mieć nadzieje, że wraz z uaktualnieniami sterowników coś zmieni się na lepsze. Póki co Hercules oferuje i tak lepszą jakość niż karty montowane na płytach głównych (każdej, bez żadnego wyjątku - z Soundstormem włącznie !) i bardzo wielu rozwiązań na chipsetach CMI oraz Fortemedia. "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TOCA RACE driver

hidden and dangerous

crazy taxi

A ACPI uzywasz ? bo IMO to nie problem Twojej karty bo karta jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/123-88

nie wiem kto i na czym testowal ta karte, ale to co nizej jest napisane to sa jakies bzdury.

Zaczęły się dziać dziwne rzeczy, jak "krzaczki" na "kawałkach", z którymi nigdy wcześniej nie było problemów. Dokładnie wyglądało to tak jak zakłócenia podbne do tych radiowych lub po prostu chwilowe wstrzymanie odgrywania. Zdażało się to dosyć często i na pewno nie było dziełem przypadku. Czy wina stoi po stronie sterowników czy hardware`u to wie chyba tylko sam producent. Podobne problemy wystepowały podczas odgrywania dwóch dźwięków na raz, co czasami powodowało chwilowe "zamrożenie" systemu. Reasumując jakość dźwięku nie jest zła, ale często pojawiające się błędy są nieprzyjemne dla ucha i potrafią zdenerwować gdy dzieje się to na twojej ulubionej piosence ;>.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TOCA RACE driver

hidden and dangerous

crazy taxi

A ACPI uzywasz ? bo IMO to nie problem Twojej karty bo karta jest OK.

uzywam ACPI. a co trzeba je wyłaczyc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnie to funkcjonuije na różnych płytach. w większości wypadków dobrze, ale zdarzają się cuda. podobnie jak z APIC'iem czyli implementacją obsługi przerwań znaną z rozwiązań z SMP, to drugie często kaszani totalnie obraz z tunerów na bt878 ale to juz offtopic tak.

a sterowniki masz świeże ? creativeupdate się kłania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnie to funkcjonuije na różnych płytach. w większości wypadków dobrze, ale zdarzają się cuda. podobnie jak z APIC'iem czyli implementacją obsługi przerwań znaną z rozwiązań z SMP, to drugie często kaszani totalnie obraz z tunerów na bt878 ale to juz offtopic tak.

a sterowniki masz świeże ? creativeupdate się kłania

creative update nie rozpoznaje mojej kart :( chodzi o to ze mam bardzo problemowy model . ostatnio nawet wyczytałem tu na forum ze gość miał ten sam model co ja i też nie mógł żadnych sterow dobrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to SB0220 to jest ostatni sb live 5.1 taki z małym białym konektorkiem, right ?

i do tego nie masz sterowników ? no co Ty ? 5.12.02.383 ostatnie sensowne do znalezienia na http://www.station-drivers.com.

ale do SB0220 to chyba takie na CD dorzuconym do tej karty sa...

Twoje mobo na jakim chipsecie bo nie znaju epoxów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to SB0220 to jest ostatni sb live 5.1 taki z małym białym konektorkiem, right ? 

i do tego nie masz sterowników ? no co Ty ? 5.12.02.383 ostatnie sensowne do znalezienia na http://www.station-drivers.com.

ale do SB0220 to chyba takie na CD dorzuconym do tej karty sa...

Twoje mobo na jakim chipsecie bo nie znaju epoxów ?

tak ma biały konektorek :)

na cd stery sa ale na nich mi laguje :(

moje mobo na kt 600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi