wojs Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Ponieważ dzisiaj kupiłem sobie Volcano 11 i myślałem, że zwariuję przy tym wiatraczku (nawet na 2000rpm pierdział jak głupi. Smarowanie nic nie zmienia) Użyłem wentyla 92x92mm od zalmana. Mam go na niskich obrotach (1750). Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Ktoś takl próbował? Jakich wentyli Wy używacie z tym radiatorem? Jaką macie temperaturę w stresie przy innych witrakach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Daj coś najcichszego co posiadasz w domu. Tylko żeby miało wysoki przepływ powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 No! Jest nieźle :) Już chyba z 15 minut jadę w PRIME95 i w temperaturze pokojowej mam maksymalnie 58*C na procu! :) Zważając na panującą ciszę i wspomnienia z zalmanem 3100+ temperatura jest teraz o 5*C niższa!!! Aż niemożliwe, że to tylko z powodu wymiany samego radiatora (a oba są miedziane!) UPDATE: Właśnie przekroczyłem 60*C. Spoko. Czujnik w procu wskazuje 76*C. Jeszcze 9* zapasu ;) (na Zalmanku w takich warunkach miałbym już 81*) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Ja u siebie mam w max stresie na 1,75V 45*C w otwartej budzie i na 2500rpm.Może masz coś nie tak z tym wiatrakiem, bo u mnie jes głośny dopiero tak od 3-3,5k rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zależy co dla kogo jest głośno - dla mnie on od najniższych obrotów bardzo terkocze - już przy 2000 obr jest lepiej niż na minimalnych bo szum powietrza trochę zagłusza ten terkot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Hmm, ja na V11+ mam zdjety grill, chodzi sobie na 2000rpm i glosnosc nie przeszkadza :) Temperaturka przy 2.2GHz 1.55V max dochodzi do 50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...