pj Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 mam problem z dyskiem seagate baracuda 120gb , podczas pracy w win xp dysk czasami "wiesza sie" wydaje przy tym dziwny dzwiek jaby glowica wykonywala kilka razy pod rzad ta sama czynnosc wraz z charakterystycznym "tykaniem" windows wtedy prxestaje odpowiadac po czym zaczyna dzialac albo trzeba robic restart i czasami wywala blad krytyczny.po restarcie czasami dzieje sie to samo z dyskiem podczas wgrywania systemu.jesli ktos wie co to moze byc bylbym wdzieczy i jak zna jakies programy do naprawy i sprawdzania dyskow mam active smart ale jakos ten program mi sie nie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_M Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jakies programy do naprawy i sprawdzania dyskow:arrow: Tu masz oprogramowanie, które przetestuje ci dysk: http://www.seagate.com/support/seatools/ Do wyboru w wersji: SeaTools Online albo: SeaTools Desktop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Ja bym proponowal oddac do serwisu, o ile ma jeszcze gwarancje. Jezeli dysk juz wydaje dzwieki oraz wiesza system - nie dobrze z nim :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 mam problem z dyskiem seagate baracuda 120gb , podczas pracy w win xp dysk czasami "wiesza sie" wydaje przy tym dziwny dzwiek jaby glowica wykonywala kilka razy pod rzad ta sama czynnosc wraz z charakterystycznym "tykaniem" windows wtedy prxestaje odpowiadac po czym zaczyna dzialac albo trzeba robic restart i czasami wywala blad krytyczny.po restarcie czasami dzieje sie to samo z dyskiem podczas wgrywania systemu.jesli ktos wie co to moze byc bylbym wdzieczy i jak zna jakies programy do naprawy i sprawdzania dyskow mam active smart ale jakos ten program mi sie nie podoba A jakie masz Mobo ? Moze na Via... wtedy nie masz zablokowanego Pci/Agp wiec jak masz podkreconego proca to moga byc problemy z dyskiem , co nie zmienia faktu ze jak juz teraz rechocze :) to warto by sie z nim udac do serwisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...