MeHow Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Mam AthlonaXP 2000+ i krecilem go FSB i na 2200 chodzi ale przy 2300 wykrzacza sie przy odpalaniu windowsa wyskakuje No signal input na monitorze :( lub ciagle wyswietla scandisk i komunikat, ze bedzie naprawial rejestr i trzeba zrestartowac komp... i tak w kolko. Czy podwyzszenie napiecia cos da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 sprubuj dac +0.25 a jak dalej bedzie kszaczyć to daj więcej :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 sprubuj dac +0.25 a jak dalej bedzie kszaczyć to daj więcej :roll: :roll: A nic sie nie spieprzy? A o ile wzrosnie wydzielana temperatura? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 A jakie masz chłodzenie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 jak podkreciłeś z 2000 na 2300 bez podnoszenia napięcia (tylko fsb) to nic dziwnego że krzyczy daj mu napięcie + min. a jak bedzie dalej to samo podnoś aż do maxa temp.skoczy około 5 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Czy podwyzszenie napiecia cos da?Podwyższenie napięcia powoduje, że sygnał staje się czystszy. Ma to zasadnicze znaczenie przy podkręcaniu, bo zwiększa się różnica pomiędzy poziomem niskim, a wysokim, a co za tym idzie stabilność. Niemniej jednak procesory z ostatnich serii w rodzinie (czyt. najszybsze) podkręcają się słabiutko. Możesz spróbować dać wyższe napięcie, ale cudów bym się nie spodziewał. Wydzielana moc będzie bardzo duża i ciężko będzie to odprowadzić, no chyba, że masz jakieś super wydajne chłodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 W biosie powinienes miec cos takiego jak shutdown temp, wlacz to to nie zjarasz kloca. Poza tym jak osiagniesz jakies 90 stopni to tez nic nie powinno sie stac (takie temperatury osiaga sie tylko bez coolera) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Co do chlodzenia to mam cooler Titana i sciagnieta obudowe. Wtedy przy podkreconym procku na 2200+ mam okolo 43C. Poza tym nie wiem, czy to nie przez karte graficzna. Mam gf4ti4200 i puscilem go na 310/600. Moze to o to chodzi? Wiem, ze FSB przyspiesza tez i AGP,wiec moze musze zmniejszyc taktowanie AGP?Aha...i jestem "szczesliwym" :lol: posiadaczem modemu wewnetrznego... :lol: powiedzcie mi, czy nie skopie mi sie ten modem jak puszcze FSB w granicach 150? Aha... i powiedzcie mi jedno... jak podnosilem FSB, to po kolei mi wykrywala plyta Athlona 2100+, 2200+, a jak teraz podnosze FSB na 150, tak zeby byl Athlon 2300+, to mi wykrywa jako Athlon 1875mhz (!!!) Czym to jest spowodowane? Dobra no i kolejne 2 ostatnie pytania. Jaki jest najszybszy Athlon z rodzinki PALOMINO? No i ostatnie... czy bede mogl do mojego MOBO wsadzic Thorougberda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...