Skocz do zawartości
MeHow

Czy podniesienie napiecia cos da?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam AthlonaXP 2000+ i krecilem go FSB i na 2200 chodzi ale przy 2300 wykrzacza sie przy odpalaniu windowsa wyskakuje No signal input na monitorze :( lub ciagle wyswietla scandisk i komunikat, ze bedzie naprawial rejestr i trzeba zrestartowac komp... i tak w kolko. Czy podwyzszenie napiecia cos da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy podwyzszenie napiecia cos da?

Podwyższenie napięcia powoduje, że sygnał staje się czystszy. Ma to zasadnicze znaczenie przy podkręcaniu, bo zwiększa się różnica pomiędzy poziomem niskim, a wysokim, a co za tym idzie stabilność. Niemniej jednak procesory z ostatnich serii w rodzinie (czyt. najszybsze) podkręcają się słabiutko. Możesz spróbować dać wyższe napięcie, ale cudów bym się nie spodziewał. Wydzielana moc będzie bardzo duża i ciężko będzie to odprowadzić, no chyba, że masz jakieś super wydajne chłodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do chlodzenia to mam cooler Titana i sciagnieta obudowe. Wtedy przy podkreconym procku na 2200+ mam okolo 43C. Poza tym nie wiem, czy to nie przez karte graficzna. Mam gf4ti4200 i puscilem go na 310/600. Moze to o to chodzi? Wiem, ze FSB przyspiesza tez i AGP,wiec moze musze zmniejszyc taktowanie AGP?Aha...i jestem "szczesliwym" :lol: posiadaczem modemu wewnetrznego... :lol: powiedzcie mi, czy nie skopie mi sie ten modem jak puszcze FSB w granicach 150? Aha... i powiedzcie mi jedno... jak podnosilem FSB, to po kolei mi wykrywala plyta Athlona 2100+, 2200+, a jak teraz podnosze FSB na 150, tak zeby byl Athlon 2300+, to mi wykrywa jako Athlon 1875mhz (!!!) Czym to jest spowodowane? Dobra no i kolejne 2 ostatnie pytania. Jaki jest najszybszy Athlon z rodzinki PALOMINO? No i ostatnie... czy bede mogl do mojego MOBO wsadzic Thorougberda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...