ChrisB Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Bielsko nie poskąpiło pogody wiec: z dniem dzisiejszym (tzn wczorajszym....) otwieram sezon grillowy..... jupi ai ei m...r f....r hehehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 tak pozno ?? w pozaniu 2 tygodnie temy bylo otwarcie hmm grill o 1 w nocy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 tak pozno ?? w pozaniu 2 tygodnie temy bylo otwarcie hmm grill o 1 w nocy ?? Hehe, ja też już ponad dwa tygodnie temu... A grilla można robić o każdej porze - o 1 w nocy, o 6 nad ranem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 ja najwczesniejw tym roku robilem w styczniu :) robilem tez w lutym :> a 21 marca otworzylismy sezon oficjalnie, co prawda padalo, ale zainteresowani pamietaja ze mielismy plandeke (foto w topicu pokaz swoja twarz na 20 stronie :>) wiec wrzuce 2 fotki.... :> nasz gril 21 marca :> a te kielbaski....pyszniutkie i za darmo jak zwykle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 hehe fajny grill brakuje jedynie fotki z browarem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 i musztardy, albo keczupu jak kto woli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 nie bylo ketchupu ani musztardy bo ta kielbasa jest PRZEPYSZNA bez tego a wymienuione ekhmm przyprawy psuja jej smak ;) a na piwo nie bylo kasy....w topicuu pst jest fotka wina :> pff bo tansze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 ehm ja jakiś tydzien temu byłem na 'pijaczonkach' :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Niby każdy wie ale co tam: Marynata: -olej -przyprawy [przyprawa grillowa, papryka slodka/ostra, przyprawa do kurczaka(no i co z tego ze robimy kiełbaski) etc... Kiełbaski: -kiełbaski (najlepsza głogowska, toruńska lub śląska (nie lubie grillowych itp., może są droższe ale ... )) Składniki marynaty mieszamy, wkładamy do niej mięsko i "tarzamy" je w niej. Odkładamy na 0.5 - 3 godzin(im dłużej=lepiej). Wkładamy na ruszt i pieczemy(mozna polewać marynatą, ew. "odłowić" z niej przyprawy i nałożyć na mięsko. Pieczemy wedle uznania[surowe, krwiste, półkrwiste, pieczone, spalone :twisted: ]. SMACZNEGO! Nie byłoby sensu mojego postu gdyby nie dodatek do w/w potrawy: -Kromki chleba (bułki nie polecam/nie próbowałem) -Musztarda (naj naj najlepsza grillowa) Smarujemy cienko z jednej strony chleb musztardą. układamy grzankę musztardą do góry. Podgrzewamy i odwracamy musztardą do dołu. Teraz czekamy aż chleb zrobi się chrupiący. Ja wole to niż "zwykły" chleb ;) PS. Sezonu nie rozpocząłem jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 bruce, daj jakies ujecia pieczonych kielbasek na grillu :] bo nic piekniejszego nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Ide cos zjem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Niby każdy wie ale co tam: Marynata: -olej -przyprawy [przyprawa grillowa, papryka slodka/ostra, przyprawa do kurczaka(no i co z tego ze robimy kiełbaski) etc... Kiełbaski: -kiełbaski (najlepsza głogowska, toruńska lub śląska (nie lubie grillowych itp., może są droższe ale ... )) Składniki marynaty mieszamy, wkładamy do niej mięsko i "tarzamy" je w niej. Odkładamy na 0.5 - 3 godzin(im dłużej=lepiej). Wkładamy na ruszt i pieczemy(mozna polewać marynatą, ew. "odłowić" z niej przyprawy i nałożyć na mięsko. Pieczemy wedle uznania[surowe, krwiste, półkrwiste, pieczone, spalone :twisted: ]. SMACZNEGO! Nie byłoby sensu mojego postu gdyby nie dodatek do w/w potrawy: -Kromki chleba (bułki nie polecam/nie próbowałem) -Musztarda (naj naj najlepsza grillowa) Smarujemy cienko z jednej strony chleb musztardą. układamy grzankę musztardą do góry. Podgrzewamy i odwracamy musztardą do dołu. Teraz czekamy aż chleb zrobi się chrupiący. Ja wole to niż "zwykły" chleb ;) PS. Sezonu nie rozpocząłem jeszcze... no i jeszcze dobrane towarzycho z plecakami pełnymi % :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 a kumple we wtorek zrobili grilla w akademiku hehe :D nie straszny ziąb i zawieja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...