REPTILE[333] Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Witam, mam pytanie. mam Bartona 2500 i wentyl spire whisper rock 3. Na odkreconym cpu mam kolo 38-40 stopni w windzie jak łaże po necie. W grach itp., temp. wzrasta do ok. 48 stopni. Chcialem delikatnie przekrecic proca, i teraz chodzi na fsb 182. W windzie mam 38-42 stopnie, ale w grach 48-53. Czy to nie za wysoka temp? czy spokojnie proc moze bez problemu chodzic na takiej grzałce? Ew. jaki wentyl mozna kupic do 150zl? :) moze jestem przewrazliwiony bo przed tem mialem celka 800@1150 na prawie standardowym coolerze i w szczycie mial 54 stopnie (duzo) ale w norlamnej pracy 30 z kawałkiem. To jest chyba dział dla zielonych więc pytam. dzieki za ewentualne opodiedzi :) Aha bym zapomnial - proc chodzi standardowo na vcore 1.65, czy moge zmniejszyc to napiecie? ponoc mozna? jezeli tak to na ile moze chodzic OK? rozumiem ze zmiana vcore powoduje zmiane temperatury ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Coś ci się capslock zacina. Napraw go do napisania następnego posta, bo kolejny z tak napisanym tytułem skasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Powyzej 50st to juz dla procka nie zdrowo (choc nic mu sie nie stanie) ja bym najpierw zainwestowal w lepsze chlodzenie a potem sie bawil w O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 czemu za duzo, powiedzialbym ze powyzej 60 stopni to mozna sie zaczac martwic. 52-56 stopni to calkiem normalna temperatura jak dla podkreconego bartka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...