adamekas Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 jak to jest wlasciwie z tym programem Prime95, czy jesli wywala sie to znaczy ze procek pracuje nie stabilnie?? bo u mnie po 3 obliczeniu szaleje tzn wyskakuja komunikaty i zlej sumie cos tam. ale procek jest stabilny gram godzinami w ut 2004 i nic zero zwisow, 3dmarki tez bez problemu. temp max 54C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 W tym temacie piszą, że dla Duronów mocniej ustawionych ww. programy sprawiają problemy http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=518...s8x+bios+asrock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Prime zmusza procesor do wykonywania bardzo skomplikowanych obliczeń i sprawdza każdy wynik. Błędy wyalone przez prime nie oznaczają, że procesor nie jest w stanie działać, tylko, że popełnia błędy w obliczeniach. W grze taki błąd może zaowocować pomylonymi 3 pokselami, może też spowodować zawiechę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 54C to nie jest tak mało... Może załóz mu jakiś lepszy wiatrak ? Ja polecam Cooler Master CP5-8JD1F-0L (u mnie 41C max po katowaniu) > http://ultramedia.pl/sklep/opis/t30769/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 54st - nie zauważyłem tego... Z doświadczenia wiem, że niektóre procesory potrafią przy oc tracić stabilność już w takiej temperaturze... Im zimniej tym większa teoretyczna górna granica prędkości działania układu. Analogicznie, im cieplej - tym niższa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Podłączę się pod temat. Kupiłem ECS L7S7A2 w Komputroniku. Czy jeśli Prime 95 wiesza sie na pierwszym tescie to jest to powod do reklamacji płyty?? Proc na 100% sprawny bo siedzę w tej chwili na Solteku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 ale proc bez krecenia na solteku przechodzi prime'a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 hm ja tam nie wiem ale jak ja robie test to mi glosniczek (chyba) dzwieki wydaje, ma tak byc czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 oczywiscie ze tak, na solteku ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...