Skocz do zawartości
Gość

zabezpieczenie

Rekomendowane odpowiedzi

chyba panikujesz za bardzo mam kompy rozne od ponad 8 lat a zasilka padla mi tylko raz ale to z mojej winy bo mi si eprzesunela wtyczka flopka pradowa i na mase poszlo to co powinno normalnie na 12V czyli jakies 10A a upalila sie jedynie pechowa wtyczka i naprawa zasilki kosztowala 30zeta nic innego sie nie stalo wiec w czym problem a jak masz sprzeta na gwarancji to lecisz ze sie zepsul i jusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wylacz zasilacz, na pewno nic ci nie "pociagnie"  :?  :lol:

Ja bym radził wyjąć z kompa i schować zasiłke do piwnicy :lol:

A tak na serio to nie panikuj jak urzywasz zgodnie z zaleceniami producenta ;) to nic sie nie stanie bez paniki zawsze masz gwarancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo kup sobie UPS-a

UPS nic nie da jak ci napiecie ostro spadnie. Chyba ze to bedzie on-line.

Dla kumpla w pracy wyparowała z UPSa jedna plytka, i poszedl caly komputer w peezdduuu. Ino tylko flop sie ostał. :-)

A jezeli chcesz to taniemu, to dobrze uziem kompa, i nie wlaczaj w czasie burzy, itp. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazde urzadzenie zabezpieczajace ma pewien czas reakcji na pewna akcje (to ze szkoly :mrgreen:). zdarzyc sie wiec moze, ze pewna akcja (wyladowanie atmosferyczne, spiecie w sieci energetycznej) nastapi tak szybko, ze zabezpieczenie nie zdarzy sie wlaczyc. i to by bylo na tyle...

ps. prawda jest, ze drozsze i lepsze urzadzenia maja te czasy krotsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...