Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 mam pytanie czy dalo by sie w jakis prosty sposob zabespieczyc elementy komputeryprzed zjaraniem zasilacza jakis bezpiecznik albo co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Przecierz zasilacze mają bezpieczniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 wiem ale ludzie na forum pisza za im zasilacz padl i pocagnol za soba jednemu nagrywarke innemu twardziela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Wylacz zasilacz, na pewno nic ci nie "pociagnie" :? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 chyba panikujesz za bardzo mam kompy rozne od ponad 8 lat a zasilka padla mi tylko raz ale to z mojej winy bo mi si eprzesunela wtyczka flopka pradowa i na mase poszlo to co powinno normalnie na 12V czyli jakies 10A a upalila sie jedynie pechowa wtyczka i naprawa zasilki kosztowala 30zeta nic innego sie nie stalo wiec w czym problem a jak masz sprzeta na gwarancji to lecisz ze sie zepsul i jusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Wylacz zasilacz, na pewno nic ci nie "pociagnie" :? :lol:Ja bym radził wyjąć z kompa i schować zasiłke do piwnicy :lol: A tak na serio to nie panikuj jak urzywasz zgodnie z zaleceniami producenta ;) to nic sie nie stanie bez paniki zawsze masz gwarancje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 wiem ale ludzie na forum pisza za im zasilacz padl i pocagnol za soba jednemu nagrywarke innemu twardziela Padł im dlatego, bo przepalił się właśnie bezpiecznik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 mam pytanie czy dalo by sie w jakis prosty sposob zabespieczyc elementy komputeryprzed zjaraniem zasilacza jakis bezpiecznik albo co?? Możesz wymienić bezpiecznik na bardziej czuły i bardziej kasiasty :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Albo kup sobie UPS-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Albo kup sobie UPS-aUPS nic nie da jak ci napiecie ostro spadnie. Chyba ze to bedzie on-line. Dla kumpla w pracy wyparowała z UPSa jedna plytka, i poszedl caly komputer w peezdduuu. Ino tylko flop sie ostał. :-) A jezeli chcesz to taniemu, to dobrze uziem kompa, i nie wlaczaj w czasie burzy, itp. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 kazde urzadzenie zabezpieczajace ma pewien czas reakcji na pewna akcje (to ze szkoly :mrgreen:). zdarzyc sie wiec moze, ze pewna akcja (wyladowanie atmosferyczne, spiecie w sieci energetycznej) nastapi tak szybko, ze zabezpieczenie nie zdarzy sie wlaczyc. i to by bylo na tyle... ps. prawda jest, ze drozsze i lepsze urzadzenia maja te czasy krotsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...