Skocz do zawartości
jonzi

Przód obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Za jakiś czas (1-2 miesiące) chcę się zabrać za modding obudowy, nawet mam już kilka pomysłów na wygląd zew. kolorystyke itd. Ale męczy mnie jedna rzecz - przednia część obudowy. Jest to dość stara obudowa i przód jest poniszczony (klapka oderwana, bo była niepraktyczna :wink: ). mam zamiar go wywalić i "zbudować" całkiem nowy i tu nasuwa się pytanie. Z czego zrobić taki przód?? plexi odpada, chciałbym mieć jakiś materiał i sobie całkowicie po swojemu wymodelować coś takiego. Jaki materiał by się do tego nadawał i czy jest to wykonalne w warunkach domowych?? czy może pomysł jest do bani i powinienem sobie darować?? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spienione PCV w Festung Danzig dostaniesz, a? Można toto ponoć modelować nawet zapalniczką i palcyma, kosztuje jakieś kilka ojro za płytę 50x50, jest w kilku kolorach i grubościach i łatwo się wycina nożykiem do tapet. Rzecz jasna daleko owemuż PCV do trwałości i sztywności stali walcowanej na zimno, ale zakładając, że nie będziesz stawiał kompa na jego "fizys" - można spróbować. Poszukaj w Nomi, Obi, Homobi i innych tego typu sklepach o nazwach brzmiących jak monofoniczne dzwonki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. mam ten sam problem ;P Muszem zbadac czy nadaje sie do tego pianka do wypełniania szczelin w oknach... wylana do prostokontnej formy i przycieta w prostą taflę...

robiłem z tego logo UT keidys i po pomalowaniu klejem (wikolem) i zasprajowaniu uzyskało to konsystencję suchego drewna :] Jak przycisniesz czyms napewno zrobiom siem małe wgniecenia.. ale szpachla i lakier dadzom... tak mysle .. swoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi