jonzi Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Witam, Za jakiś czas (1-2 miesiące) chcę się zabrać za modding obudowy, nawet mam już kilka pomysłów na wygląd zew. kolorystyke itd. Ale męczy mnie jedna rzecz - przednia część obudowy. Jest to dość stara obudowa i przód jest poniszczony (klapka oderwana, bo była niepraktyczna :wink: ). mam zamiar go wywalić i "zbudować" całkiem nowy i tu nasuwa się pytanie. Z czego zrobić taki przód?? plexi odpada, chciałbym mieć jakiś materiał i sobie całkowicie po swojemu wymodelować coś takiego. Jaki materiał by się do tego nadawał i czy jest to wykonalne w warunkach domowych?? czy może pomysł jest do bani i powinienem sobie darować?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Spienione PCV w Festung Danzig dostaniesz, a? Można toto ponoć modelować nawet zapalniczką i palcyma, kosztuje jakieś kilka ojro za płytę 50x50, jest w kilku kolorach i grubościach i łatwo się wycina nożykiem do tapet. Rzecz jasna daleko owemuż PCV do trwałości i sztywności stali walcowanej na zimno, ale zakładając, że nie będziesz stawiał kompa na jego "fizys" - można spróbować. Poszukaj w Nomi, Obi, Homobi i innych tego typu sklepach o nazwach brzmiących jak monofoniczne dzwonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Pomysł dobry, ale nikt nie ma wiecej? :o chciałbym mieć w czym wybierać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 z czego panel..hmmm a moze skombinuj sobie jakis panel z innej budy? :D jesli nie no to moze szkielet panelu z jakiegos metalu latwokrajalnego a pozniej wszystko walnac szpachlą zeby nadac ksztalt jakis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 tu masz dużo o modelowaniu przodu budy w tym topiku :D http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=63206 szczególnie ostatni up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 hmm.. mam ten sam problem ;P Muszem zbadac czy nadaje sie do tego pianka do wypełniania szczelin w oknach... wylana do prostokontnej formy i przycieta w prostą taflę... robiłem z tego logo UT keidys i po pomalowaniu klejem (wikolem) i zasprajowaniu uzyskało to konsystencję suchego drewna :] Jak przycisniesz czyms napewno zrobiom siem małe wgniecenia.. ale szpachla i lakier dadzom... tak mysle .. swoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 No to nie jestem sam:) wydaje mi się, że trzeba się po prostu przejść po jakimś sklepie budowlanym i popatrzeć co by się nadawało:) jak znajdę czas i coś wykombinuję to się pochwalę:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...