Skocz do zawartości
azyl

stacja dyskietek

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taki problem : styacja dyskietek mi szwankuje :( kiedy wloze do niej dyskietke i chce ja otworzyc to stacja cos tam rzedzi po czym wyskakuje komunikat " A: nie jest dostępna kontroler stacji dyskietek zglosil blad, ktory nie zostal rozpoznany przez stacje dyskietek "

w biosie kontroler jest wlaczany, menadzer urzadzen nie wykrywa zadnych bledow. kiedy robje otworzyc stacje bez dyskietek to wyskakuje ze nie jest dostepna ( nomalka czyli wariuje dopiero z dyskietkami ) a te same dyskietki ktorych ona nie czyta ( czyli wsyztkie ) na innym kompie spoko dzialaja ...

prosze o pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo, jeśli pali się kontrolka gdy dyskietki nie ma w środku to spróbuj przełożyć kabel odwrotnie, najpierw ten od stacji a potem na płycie (są 4 możliwości) trudno uwierzyć ale działa. Jeśli się nie da (fizycznie) to spiłuj plastikowe wypustki od góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tej 1 opcji to nie moge jej wywalic bo poprostu jej potrzebuje ... a co do tego odwracania kabli to jest ten bol ze mam plomby na kompie, i nie moge go otwierac ... czy warto z tym jehac do serwisu ??? aah jescze jedno - dzisiaj jak za peiwrszym razem wlaczylem kompa to zaczal sie z niego wydobyqwac dzwiek jakby ktos wlaczyl zepsuta kosiarke ( doslowanie ) nie jestem pewien czy dochodzilo to z wentyla na cpu czy z fdd ( mysle ze chyba bardziej z fdd ) jezeli to dyskietka, to znaczy ze to joz jej kres ? ( za 2 razem jak wlaczylem kompa to joz nei vylo tego dziwku )

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi