azyl Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 witam mam taki problem : styacja dyskietek mi szwankuje :( kiedy wloze do niej dyskietke i chce ja otworzyc to stacja cos tam rzedzi po czym wyskakuje komunikat " A: nie jest dostępna kontroler stacji dyskietek zglosil blad, ktory nie zostal rozpoznany przez stacje dyskietek " w biosie kontroler jest wlaczany, menadzer urzadzen nie wykrywa zadnych bledow. kiedy robje otworzyc stacje bez dyskietek to wyskakuje ze nie jest dostepna ( nomalka czyli wariuje dopiero z dyskietkami ) a te same dyskietki ktorych ona nie czyta ( czyli wsyztkie ) na innym kompie spoko dzialaja ... prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Możliwości są dwie: 1. wyrzuć - po co Ci stacja jak masz nagrywarkę. 2. kup jakąś sprawną używkę za dwa browce na giełdzie/allegro. Ja osobiście korzystam z tej pierwszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Miałem to samo, jeśli pali się kontrolka gdy dyskietki nie ma w środku to spróbuj przełożyć kabel odwrotnie, najpierw ten od stacji a potem na płycie (są 4 możliwości) trudno uwierzyć ale działa. Jeśli się nie da (fizycznie) to spiłuj plastikowe wypustki od góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 co do tej 1 opcji to nie moge jej wywalic bo poprostu jej potrzebuje ... a co do tego odwracania kabli to jest ten bol ze mam plomby na kompie, i nie moge go otwierac ... czy warto z tym jehac do serwisu ??? aah jescze jedno - dzisiaj jak za peiwrszym razem wlaczylem kompa to zaczal sie z niego wydobyqwac dzwiek jakby ktos wlaczyl zepsuta kosiarke ( doslowanie ) nie jestem pewien czy dochodzilo to z wentyla na cpu czy z fdd ( mysle ze chyba bardziej z fdd ) jezeli to dyskietka, to znaczy ze to joz jej kres ? ( za 2 razem jak wlaczylem kompa to joz nei vylo tego dziwku ) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 czy swiecie sie na stacji caly czas dioda ??? jesl itak to źle matoły podłaczyły tasme !! odwrotnie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nie, dioda swieci tylko wtedy gdy proboje ja otworzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nie, dioda swieci tylko wtedy gdy proboje ja otworzyc wg mnei cos z podłaczeniem tasmy,moze nie docisneli do konca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ale wczesniej stacja dzialala ok, czy jest mozliwe zeby sie sama wysunela ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ale wczesniej stacja dzialala ok, czy jest mozliwe zeby sie sama wysunela ? to kur.. mów ze dzialala kiedys dobrze!!! miales moze awarie zasilki??? moze pooproistu padla a moze masz lewa dyskietke, wlóz inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 zasilka ne miala awarii ( napiecia ma h... ale to inan sprawa ) a dyskietki wszytskie jakie mam na niej nie dzialaja a na innym kompie smigaja, stacja poprostu pewnego dnia porzestala dzialac 8O :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 jak masz gware na kompa to do servisu i luuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...