Adasi Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Nie wiem czy dobrze wsadziłem topic ale chyba tak. Mam taki mały problemik: Mam dysk barracude V ata->sata oraz nagrywarke dvd ata->sata. Jak zrobić zeby np jak wrzuce do napędu płyte bootowalną to zeby komp z niej odpalił? Jak przepne sobie na ata to jest ok ale nie chce mi sie za kazdym razem przepinac... Szukałem opcji w biosie która by za to odpowiadała ale chyba przeoczyłem albo jej nie ma. I dysk i dvdrw są na seriell. Ma ktoś jakiś pomysł? Dzięki i pozdrawiam,Adasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Chłopaki no nie mówcie że tylko ja mam cdrom na seriell :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Raczej się nie da, a po co wpiąłeś Barracudę na SATA ?? Jak w biosie ustawisz scsi(SATA) jako pierwsze to co startuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Sprawa byłaby prostrza gdybyś tylko Cdrom miał na serinell :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Wow, a jednak ktoś odpisał :P Barracude mialem na sata bo wygodniejsze to jest niż taśmy. Teraz jak mam dfi i jednego seriela musialem oddac z abitem to mam tylko nagrywarke na sata a dysk normalnie na ata. Nadal nie wiem jak zrobic zeby sie bootowalo najpierw z cd a potem z hdd. SCSI juz w biosie probowalem, zawsze dysk jako pierwszy leci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 musialbyc miec w BIOSIE SIL-a opcję które urzadzenie bootowac najpierw - a chyba niema Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Wow, a jednak ktoś odpisał :P Barracude mialem na sata bo wygodniejsze to jest niż taśmy. Teraz jak mam dfi i jednego seriela musialem oddac z abitem to mam tylko nagrywarke na sata a dysk normalnie na ata. Nadal nie wiem jak zrobic zeby sie bootowalo najpierw z cd a potem z hdd. SCSI juz w biosie probowalem, zawsze dysk jako pierwszy leci. Tak na marginesie - byś kupił okrągły IDE i wygoda ta sama a koszty mniejsze (SATA to dopłata 45-70PLN) ... a itak SATA nic na razie nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Właściwie bym mógł ale jak juz mam seriela to chce go wykorzystac i wiem ze sata nic nie daje. Co do wygody bym polemizował :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...