Denaturat Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Cześć. Mam płytę główną Soltek SL-75FRN2. Dzisiaj zabrałem się za czyszczenie mojego kompa i zauważyłem że moję pamięci RAM (posiadam dwie kości po 256DDR 400hz) są włożone obok siebie. Na płycie mam dwa banki żłóte i jeden czarny. W istrukcjii zobaczyłem że tam gdzie jest Dual tam nie mam żadnej kości. Postanowiłem to zmienić i włożyłem jedne 256 do duala. Włączam kompa i nagle słyszę takie dziwne dźwięki. No to w takim razie wróciłem do starych ustawień i komp działa. CZY KTOŚ WIE O CO TU DO LICHA CHODZI? Dpdam jeszce że przy starcie kompa pojawia mi się napis The bios is not installed. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denaturat Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Sorry za tema miało być DUAL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Pamięci mogą nie wyrabiać w DC. Spróbuj na łagodniejszych timingach i zobacz, które ustawienie jest najwydajniejsze. Jeżeli masz słabe pamięci no-name, mogą wogóle nie działać w DC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Pewnie w sklepie składali Twojego kompa w pośpiechu, natrafili na ten problem, nie chciało im się z tym bawić więc wsadzili tak jak miałeś. Zamawiałeś pamięć w dwóch modółach, więc nasz w dwóch modółach i więcej ich nie obchodzi. Liczyli napewno na to co własnie się stało. O tym jak Ci zamontowali pamięć, zoriętowałes sie dopiero po dłóższym czasie. Jesli masz sprzet na gwarancji to zanieś im to i poproś niech łaskawie uruchomią Ci pamięć w trybie DUAL. Jeśli im nie wyjdzie, to poproś, żeby znaleźli jakieś rozwiązanie. Oczywiście mogą stosowac tani chwyt w stylu "rozkręcił pan kompa i my nie ponosimy odpowiedzialności za to co sie teraz tam dzieje", ale bądź twardy. W końcu to jedyna metoda aby się zoriętować jak Ci to zmontowali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 spróbuj najpier do 3 slota wsadzić odpalic z jedną kością a potem do 1slota drugą i zobacz czy bedzie ok. !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...