Skocz do zawartości
Gość Wintereq

Napięcia na Chieftecu 360W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zauważyłem właśnie bardzo, ale to bardzo ciekawe napięcia w SpeedFanie:

+3.3V = 2.75V

+5V = 4.95V

+12V = 12.28V

-12V = -12.03V

-5V = -5.20V

+5VSB = 5.59V

VBAT = 3.18V

te napięcia nie wyglądają zbyt ciekawie, na dodatek nie mam tak bardzo rozbudowanego kompa:

AXP1700 podkręcony na 2400+ (166x12) na napięciu 1.65V, 512 DDR RAM, RADEON 9500@9500Pro (400/620 MHz), Seagate 60 GB barka IV, lg flatron 775ft", cdrw lg 8160b, głośniki i to w zasadzie tyle, reszta - drukarka, skaner wyłączone

nie wiem co jest, ale jako osoba bardzo podatna na zmiany ciśnienia oraz różne elektoromagnetyczne bajery zauważyłem, że przy robieniu coś przy kompie po chwili zaczyna mnie bardzo boleć głowa, czyżby zasilacz wysyłał jakieś jony czy coś w tym rodzaju? zresztą zasilacz mam od lipca zeszłego roku i od kiedy go kupiłem dziwnie się zachowywał, początkowo cichutki, ale przez jakiś czas albo coś przy nim pykało (pytałem i odpowiedziano mi, że to jakaś przetwornica), na dodatek po zmianie na tenże zasilacz moje głośniki zaczęły szumieć i to głośno, a teraz chodzi o wiele głośniej niż jak go kupowałem

jest to Chieftec 360W singlefan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzac na moje napiecia odczytywane z MB to moj komp powinien dawno temu splonac :E

SiSoftware Sandra

Temperature Sensor(s)

Board Temperature : 13.0°C / 55.4°F

CPU Temperature : 42.0°C / 107.6°F

Power / Aux Temperature : 24.5°C / 76.1°F

Cooling Device(s)

Auto Fan Speed Control : No

CPU Fan Speed : 2411rpm (wywiew w budzie)

Power / Aux Fan Speed : 1623rpm (grafa)

Voltage Sensor(s)

CPU Voltage : 1.58V

Aux Voltage : 1.81V

+3.3V Voltage : 2.78V

+5V Voltage : 4.84V

+12V Voltage : 12.52V

-12V Voltage : -12.28V

-5V Voltage : -5.20V

Standby Voltage : 5.02V

Battery Voltage : 3.15V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winter, tylko pomiar dobrym miernikiem daje pewność, co do napięć panujących na Twoim zaasilaczu. Jestem gotów się założyć, że są "odealne".

co wedłog ciebie oznacza dobry?Przecież wystarczy zwykły miernik kupiony w sklepie elektronicznym za 30 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi