REPTILE[333] Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Channel Well Technology CWT-235W Power Supply Micro ATX 235 watt ATX Intel P4, Athlon compatible 12V power supply.power supply. Ideal for Lian Li 9300 and 9400 aluminum desktop computer cases. czy ten zasilacz poradzi sobie z bartonem i nf7 2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 "]Witam! niedawno zmienilem kompa i kupilem nowy zasilacz (jak myslalem stary nie dałby rady - mialem celka 800). Kumpel namawial mnie na jakis zasialacz z zabezpieczeniami za 100 zł ale mogl mi go puscic po cenach hurtowych za 60zl, tylko on byl 300W... Myslalem ze najlepszy do krecenia itp. to bedzie 350 wiec kupilem... inny zasilacz 350W, niestety jak sie okazało MEGABAJT :( <megalol>. Czytalem testy zasilaczy itp. i juz wiem ze zrąbałem sprawe... Wszedzie odradzaja codegeny, megabajty i tracer'y, pisza zeby wystrzegac sie ich jak ognia. Heh, teraz sie zastanawiam czy nei lepiej wsadzic do obudowy ten stary zasilacz z celka 800? Zawsze mialem do niego podlaczony wentyl pod karte graf., cd i hdd. Czasem wentyl pod karta nie ruszal albo dysk sie wylaczal (jedna koncowka jest walnieta - tzn. czasem nie rusza coś na niej), ale przez 2 lata zasilacz chodzil piknie (czasem trekotał - brudny jak cholera).Tylko pytanie czy moj stary (zasilacz) poradzi sobie z moim nowym kompem? mam bartka 2500@200mhz, abit nf7 v2.0 (cpu zapewne bede krecil na 3200+ jak kupie nowa karte). Z urzadzen to mam tylko podlaczony hdd i cedeka. Pytanie?? czy ten zasialcz bedzie lepszy i czy sobie poradzi z tym kompem teraz jak i po OC, czy jest za cienki? Oto lajtowy opis zasilacza po engliszu: Channel Well Technology CWT-235W Power Supply Micro ATX 235 watt ATX Intel P4, Athlon compatible 12V power supply.power supply. Ideal for Lian Li 9300 and 9400 aluminum desktop computer cases. niechcesz być zjechany?? to nawet niepytaj zawsze 300 nawet [ciach!]o będzie lepsze od 235 watowego zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Do Abita potrzeba zasilacza z mocną linią 12V, ten 235W odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zwlaszcza jak chcesz krecic, to ja bym sie pokusil o jakiegos 420 watowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Nawet nie trzeba 420W, wystarczy 320W ale konkretnej renomowanej firmy, np: Chieftec, HuntKey czy Antec (chociaż te są strasznie drogie), a z tym 235 nawet nie próbuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Co Wy tak z tym HunKeyem? Miałem model 400W i wymiękał tam gdzie średniej klasy trzysetka... no chyba że miałem takiego pecha :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 "pani" Pelagia na pytanie z topicu odpowiedziała by "no pewnie" ale ja nie jezdem pani P.. i mowie że nie (przynajmniej ja bym nie ryzykował) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...