Skocz do zawartości
Falcon

!!! PROBLEM Z GF2MX64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam all :D

No wiec ,,, kolega ostatnio wymienil sobie karte graf na GF2MX 64

i bylo by wszystko ładnie gdyby nie to że zamiast 64 ramu winda pokazuje 32, W biosie ma ustawione AGP SIZE 128 ..

,,, Prosze o szybką odpowiedz,, z gory THX :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1)Sęk w tym ze napis który pojawia sie podczas startu komputera jest w pełni edytowalny, możesz sobie wpisac tam co zechcesz :lol: :lol: nawet 256MB ram :lol: :lol:

2)Mogą byc jeszcze uszkodzone pamięci ale to mało prawdopodobne, dziwne zeby uszkodziła dokładnie połowa :wink:

aaa i jeszcze jedno nie widziałem jeszce MX 64-megowego MX 400 tak ale nie zwykły czyli patrz pkt1 :lol:

wiec masz wniosek raczej prosty napisze jakbys nie zczaił bazy :wink: ktos popchnął ci karte 32 MB a napis zmienił na 64 bach, bach, bach :idea:

:arrow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

1)Sęk w tym ze napis który pojawia sie podczas startu komputera jest w pełni edytowalny, możesz sobie wpisac tam co zechcesz  :lol:  :lol: nawet 256MB ram  :lol:  :lol:  

2)Mogą byc jeszcze uszkodzone pamięci ale to mało prawdopodobne, dziwne zeby uszkodziła dokładnie połowa :wink:  

aaa i jeszcze jedno nie widziałem jeszce MX 64-megowego MX 400 tak ale nie zwykły czyli patrz pkt1 :lol:  

wiec masz wniosek raczej prosty napisze jakbys nie zczaił bazy :wink: ktos popchnął ci karte 32 MB a napis zmienił na 64 bach, bach, bach :idea:  

:arrow:

Dokładnie!!!!!!!!

MX`ów 64MB nie było!!!!!!!!!!!

A co do tego napisu to starczy NVIDIA BIOS EDITOR i możesz sopbie nawet napisać, że to Geforce 4 128MB Ramu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

"]przez jakies 2 sek. przy starcie kompa (zanim pokaze sie bios i reszta) komp pokazuje informacje o grafice. Tam zobacz czy jest 32 czy 64 MB.

Jesli bedzie 32 tzn. ze na karcie jest tylko 32MB a nie 64, ktos cie zrobil w jajo

to jest nawet nie glupie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dokładnie!!!!!!!!

MX`ów 64MB nie było!!!!!!!!!!!

oczywiscie ze sa gf2mx 400 64, kumpel ma prolinka na przyklad, ale w temacie to najbardziej prawdopodobne jest to ze ktos kogos oszukal przy zakupie albo walnieta jest czesc pamieci (lub elementy odpowiadajace za ich poprawna prace)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy starcie napewno pisze 64MB??? Ja mam GF2MX 64 (32MB). Jest to oznaczenie nadawane GF2MX przed wejściem na rynek GF2MX 200 i 400. Na GPU i tak mam napis 2MX 200, ale to szczegół :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...