Armadon Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Mam pewien problem z tą płytą, mianowicie jest to rozwiązanie ze zintegrowanym procem. Od jakiegoś czasu wiatrak na procu zaczął mi chodzić jak kosiarka do trawy. Mając dość hałasu postanowiłem go zmienić na nowy, cichszy. Zakupiłem więc nowy wiatraczek i założyłem w miejsce starego. Niestety płyta kilka chwil po starcie wyłącza się. Okazało się że płyta przy zbyt małych obrotach wentylatora po prostu bezczelnie się wyłącza (orginalny miał ponad 4000rpm, ten jest wolniejszy). Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu? Może jest jakiś bios, który załatwia sprawę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 a skad pewnosc ze to obroty a nie niedokladnie zalozony radiator? posmarowales pasta i dobrze docisnales? jesli rzeczywiscie obroty to moze w biosie (nie znam go) jest mozliwosc wylaczenia monitoringu obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Radiatora nie zdejmowałem, bo proc jest zintegrowany i radiator jest przykręcony na śrubkach. Zmieniałem sam wiatrak. Po podpięciu nowego wiatraka komp się wyłącza zaraz po starcie, jeśli podpięty jest stary to działa, nawet jeśli nie wieje na radiator. W biosie nie ma takiej możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybron Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Ja mam co ostatni bios ze stronki ECS. Zmieniłem wentylator na cichszy(DF1208SL) i wszystko chodzi bez problemów. Moim zdaniem coś nie tak z twoim wiatrakiem. Co to za wiatrak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Pozdaj model wiatraka, a może w biosie masz jakąs złośliwą funkcje włączoną która powoduje że komp sie wyłacza jak podłaczysz nie odpowiadający jej wiatrak np. taki który ma poniżej 4k rpm :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...