kendzior Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Mam problem z gra Far Cry. Ostatnio zauwazylem, ze po jakims czasie grania pojawia sie mnostwo artefaktow. Symptomy jak na przegrzewanie sie karty graficznej. Z zadna inna gra nie mialem problemow. Wiem, ze FX'y kalecza w DX9, ale to przeciez nie ma zadnego zwiazku z artfaktami. Pomyslalem, ze to wina podkreconej karty, wiec obnizylem taktowanie rdzenia i pamieci, ale problem sie nie rozwiazal. I tutaj pytanie - czy to moze miec zwiazek ze zbytnio zgrzanym procesorem? Nigdy nie mialem takich problemow, wiec nie orientuje sie zbytnio, czy moje pytanie nie jest napewno absurdalne (choc wiem, ze to glupio brzmi). Narazie na procku mam kijowe chlodzenie. Temperatura podczas grania w ww. FC dochodzi do 61-63 ©. Moze to miec jakis zwiazek? A moze wina lezy w sterownikach grafy? Jak myslicie? Podzielcie sie ze mna prosze Waszymi spostrzezeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Myślę że temperatura procka nie powoduje tych artefaktów, jest ciut za wysoka, ale może być. Problem leży gdzie indziej, może te sterowniki? Albo spróbuj zainstalować patcha do FarCry'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkas Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Jezeli zmiana sterow nic nieda to mysle ze to przez karte ktora jest podgrzewana cieplym powietrzem z procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Proponuje 53.03, nowsze choć zapowiadają poprawę, tylko chrzanią wszystko. Mam dziś bojowy nastrój. :twisted: Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hospes Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 polecam stery 53.03 na innych mam błędy w FAR CRY a na 53.03 chodzi pięknie na high detal zresztą zobacz w readme tam też polecają 53.03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Juz wszystko chodzi zajebiscie! Mialem cos spaprane w systemie, bo mimo, ze mialem drivery 53.03, to wystepowalo to co opisalem wyzej. Wczoraj po reinstalce systemu i gry meczylem gre ok. 3 godzin, zarowno w multiplaya, jak i w singla i... czysto! Jakiez bylo moje zadowolenie ;) Ale dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...