Skocz do zawartości
Racoclan

Czarny pasek na monitorze ........

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio zauwazylem ze na moim monitorze przebiega pasek (rowna pozioma linia) i nie wiem czy jest to wina karty graficznej czy tez monitora mi to wyglada na to ze poprostu pasek plamek na monitorze nie wyswietla kolorow. Dzieje sie tam przyw wlaczonym systemie w windzie jak i w linuxie w biosie poprostu zawsze ... prosze o rade czego to moze byc przyczyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ostatnio zauwazylem ze na moim monitorze przebiega pasek (rowna pozioma linia) i nie wiem czy jest to wina karty graficznej czy tez monitora mi to wyglada na to ze poprostu pasek plamek na monitorze nie wyswietla kolorow. Dzieje sie tam przyw wlaczonym systemie w windzie jak i w linuxie w biosie poprostu zawsze ... prosze o rade czego to moze byc przyczyna

a jaki masz monitor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba kazdy monitor Sony ma taki "kreski/paski"... W moim G200 (plaski Trinitron) sa takie 2 na wysokosci 1/3 ekranu i 2/3 ekranu... Nie jest to zadna wada, tylko celowy zabieg majacy stabilizowac obraz (jak ktosa wyzej pisal) :idea:

Slowem - tak ma po prostu byc... a paski widoczne sa jak sie w nie na porawde usilnie wpatrujesz - w normalnym uzytkowaniu nie sa zadnym utrudnieniem i nie przeszkadzaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kineskopy Sony Trinitron FD jak i starsze walcowe maja taki pasek. Przy 15 calach jest jeden po srodku a powyzej 15 cali sa dwa. Wyglada to jak bardzo cienka niteczka przeciagnieta w poziomie. Jest ona widoczna na jasnym tle i jest cecha konstrukcyjna kineskopow Trinitron. Jezeli wlasnie taka cieniusienka niteczke widzisz na jasnym tle w okolicach srodka kineskopu to nie masz sie co obawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi