Skocz do zawartości
Gość Confi_old

Barton 2500+ oraz Soltek SL-KT600RL VIA KT-600 Pomocy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich mam ogromny problem, nikt nie potrafi mi pomoc bylem juz nie na jednym forum i dostawalem mnostwo rad i nic.. chcialem "tylko" (albo az) podkrecic procesor Barton 2500+ (1833Ghz) na np 2,2Ghz ale nikt nie wiem jak mi pomoc.. Zwracam sie z prosba do kazdego kto ma taka plyte i takiego procka, kto moze mi pomoc..

Robilem juz chyba wszystko, kombinowalem z fsb, napieciem, mnoznikiem, ramem... wszystko.. ! i nic czy kto potrafi mi pomoc?

moj gg 1127279 jakby ktos mial jakis pomysl to zapraszam albo tutaj prosze informowac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no napisalem ze chce podkrecic procka ale nie wiem jak tzn kombinowalem juz wiele sposob i nic.. i proszw aby ktos mi pomogl moze cos wymysli :( poradzi.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Zwieksz FSB , najlepiej zacznij od 200 (jak masz dobra serie to powinno dzialac)

2.Jesli nie zadziala zwieksz vcore

3.Jezeli to nie pomoze to zmniejsz mnoznik

4.Wysztrzegaj sie wszelkich"nieregularnych":D fsb bo kt600 nie ma blokady PCI/AGP wiec staraj sie osiagnach pelne fsb czyli np. 200Mhz

5.Ram daj synchronicznie z FSB

6.Jak dalej nie wiesz jak krecic , jak odblokowac mnoznik to masz lekture w dziale FAQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko pieknie ale nic mi nie daje regulacja mnoznika ! kompletnie nic.. jedynie FSB ale od 190 juz mi sie wiesza a od 200 musze wyjmowac baterie z biosu ! i nie wiem co robic... :( a jak podnosze napiecie to tez nic nie daje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze nie jest taki markowy zasilacz. Napisz jakie masz napiecia (najlepiej mierzone miernikiem). Jaki masz zakres regulacji napięć na proca :?: Bo może potrzebuje duże napięcie, żeby iść szybciej. Może to jest jakiś trefny proc. Tylko tak jak kolega wyżej napisał unikaj takich FSB "nieregularnych". Bo ta płyta nie ma blokady PCI i AGP. I wyższa częstotliwość PCI może źle działać np. na dysk twardy. Ustaw odrazu 200 MHz FSB i pamięci daj synchronicznie (200 MHz FSB to dla Twoich RAMów standard). Napisz jeszcze jakie masz temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem za bardzo o co chodzi prosilbym skontaktowac sie ze mna na gg 1127279 prosze o pomoc, ja sie poddaje robilem wszystko co moglem i nic :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

confi bez paniki, ustaw fsb na 200mhz i podnies nieznacznie napiecie na cpu o jakies 0.2-0.4V powinno chodzic, jak nie bedze masz trefna serie procka

pozdr

aha jak nie wiesz jakie masz napiecie na cpu lo looknij na sensory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzylem w programie Aida32 i w Biosie jaka mam temp.

Płyta głowa 30 stopni,

Procesor 31 stopni,

Aux 51 stopnie - ale nie wiem co to jest :/

Wentylator chodzi mi na 5900 RPM dlatego mam taka niska temp

FSP mam 174

Procek przetaktowalem tylko za 1917

Wartosc Napiecia 3.3V, 2.9V

Informacje fizyczne procesora:

Typ obudowy 453 Pin PGA

Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm

Liczba tranzystorów 54.3 milion(ów)

Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu

Rozmiar procesora (Die Size) 101 mm2

Napięcie rdzenia 1.65 V

Napięcie We /Wy 1.6 V

Typowa moc 53.7 - 60.4 W (zależna od szybkoci procesora)

Maksymalna moc 68.3 - 76.8 W (zależna od szybkoci procesora)

Ram:

256mb TwinMos 400hz ale pokazuje mi PC3200 (200hz) dziwne :/

Napiecie modułu SSTL 2,5

Najwyzsze opoznienie CAS 2,5 (5.0ns @ 200mhz)

Karta graf:

mam takie sugestie:

1.Ponad polowa pamieci fizycznej jest dostepna dla AGP. To moze zmniejszyc wydajnosc --> o co w tym chodzi?

2. Obecna szybkosc AGP jest mniejsza od najwiekszej oblugiwanej. To moze zmniejszyc wydajosc -- tu chodzi o to ze mam GF3 Titanium 128DDR PowerPack na AGPx4 a plyta moja obsluguje AGPx8 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Aux   51 stopnie - ale nie wiem co to jest :/  

2.Wartosc Napiecia  3.3V, 2.9V

3.256mb TwinMos 400hz ale pokazuje mi PC3200 (200hz) dziwne :/

4.Ponad polowa pamieci fizycznej jest dostepna dla AGP. To moze zmniejszyc wydajnosc --> o co w tym chodzi?

5. Obecna szybkosc AGP jest mniejsza od najwiekszej oblugiwanej. To moze zmniejszyc wydajosc -- tu chodzi o to ze mam GF3 Titanium 128DDR PowerPack na AGPx4 a plyta moja obsluguje AGPx8 ?

AD1. To jest temp. z zewnterznego czujnika

AD2. 8O 8O Wez sobie miernik kup i to sprawdz bo AIDA lubi klamac , ale i tak mi to 3.3V podpada

AD3 Aida pokazuje rzeczywiste taktowanie 200mhz->ddr 400Mhz

AD4 dolkadnie to co jest napisane ;)

AD5 Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...