Skocz do zawartości
majkelus

mysz a4tech RP-680

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno oglądałem tą mysz. W drugiej ręce miałem logitecha MX700 bodajże. Cena za a4 to jakies 140zł. Jakość wykonania, użytych materiałów identyczna. To co mnie interesuje to czujnik optyczny, gdyż tego nie da sie ocenic ogladając w sklepie. Czy ktoś ma taka myszkę? Czy sa z nią jakieś problemy? Czy to ten sam czujnik optyczny co w tańszych modelach? Gdyby ktoś znał jakieś recki tej myszki, niech poda linka :D Sam nic nie znalazłem :(

Mam obecnie a4tech RP-418 i takie rzeczy jak rozdzielczość, czułość wszystko ok. Tylko, ze przy wolnych ruchach potrafi się wskaźnik zgubic, co bywa wkurzające. Pracuję w cadzie, maxie, photoshopie, ogólnie grafika. Czasem oczywiście gram :D Ale tylko czasem, więc zaznaczam z góry, że jakies pr0 game'owe wynalazki za 300-600 zł mnie nie interesują, więc proszę wstrzymajcie sie z opiniami, ze "a4tech to złom, dołóż do logitecha lub ms intelli mous'a. Od zawsze uzywałem a4techa i uważam, ze kulki miał świetne. To na czym mi zależy to w miarę tania, porządna mysz radiowo-optyczna.

a tu link do strony producenta:

http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...ID=5&MNO=RP-680

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem taka myszke niedawno.

Moje wrażenia:

jakość wykonania 7/10 niezłe materiały, choć przyciski dziwnie chodzą, nuzki po których mysz się ślizga tez mogłyby byc lepsze

funkcjonalność - ergonomia 7/10 trochę za duża (moze to tylko moje odczucie)

optyka - co do tego nie mogę sie wypowiedzieć bo to mioja pierwsza mysz optyczna wiec nie mam porównania, jednak na razie nie zauważyłem jakiś dziwnych zachowań.

Poza tym miałem problemy gdy mysz była podłączona do USB tj. brak reakcji kursora po stracie systemu lub po załadowaniu sie jakiegos poziomu w grze. Ale podłączyłem pod PS2 i wszystko spox.

Generalnie moze być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi