jarro Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Witam.Mam komputer a w nim plyte glowna FIC VB-601.Chcialem zainstalowac na niej procesor Pentium III 450MHz.W ksiazeczce dolaczonej doplyty sa przedstawione warianty ustawien zworek na plycie zaleznie od rodzaju procesora.Czy po zainstalowaniu procesora,zmianie ustawien zworek moge juz uruchomic komputer?Czy musze cos gdzies jeszcze przestawiac np w biosie.Pozdrawiam i licze na pomoc,Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Choćbyś musiał coś w BIOSie przestawić, to jest to niemożłiwe bez uruchomienia komputera. Proponuję ustawić własćiwie zworki, dla zasady wyczyscić zworką pamięć CMOSu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 michasiek ma racje. -wyczysc bios zworka. szukaj w ksiazeczce pod haslem CLEAR CMOS -zmien ustawienia na procesor PIII 450mhz (o ile dobrze pamietam, bo mialem takiego kiedys, to jest to fsb100) -uruchom komputer i ciesz sie naprawde dobrym procesorem. BTW masz wersje na slota? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Twój PIII 450 pracuje zapewne na FSB 100. Ustaw zworki na taką właśnie wartość. Komp powinien bez problemu się odpalić. Potem wejdź do BIOSu i sprawadź czy pokazana jest taka własnie wartość FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Moja płyta głowna obsluguje maksymalnie Pentium II450 slot1. Mozna ustawic fsb100.Czy moge do niej wsadzis procesor Pentium III450? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Moja płyta głowna obsluguje maksymalnie Pentium II450 slot1. Mozna ustawic fsb100.Czy moge do niej wsadzis procesor Pentium III450?ja tez tak mialem :) . Wsadzilem i dzialalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...