Oort Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Co myslicie o kupnie czegos w stylu Radeon8500 albo gf4ti4200 do pentiuma2 333 ? Wiew, wiem, nie ma sensu :) Ale mi nie zalezy na 100 fpsach. Ja chce tylko moc grac :D Tak wiec czy dokonujac takiego zakupu moge liczyc na jakies 5 klatek w doomie3? A jesli nie, to co polecacie do takiego sprzetu, zeby poszedl mi tomb 6? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 jesli sadzicie ze doom 3 nie pojdzie mi nawet z gf4, to co zapodac do tomba 6. Moze nie warto przeplacac i dac radeona7500 lub gf2ti? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Co myslicie o kupnie czegos w stylu Radeon8500 albo gf4ti4200 do pentiuma2 333 ? Wiew, wiem, nie ma sensu :) Ale mi nie zalezy na 100 fpsach. Ja chce tylko moc grac :D Tak wiec czy dokonujac takiego zakupu moge liczyc na jakies 5 klatek w doomie3? A jesli nie, to co polecacie do takiego sprzetu, zeby poszedl mi tomb 6?lepiej kup nowy procesor bo nie ma sensu kupowac grafy (i tak ci procek nie podzwignie ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 wg mnie lepiej sprobuj sprzedac aktualny sprzet np na allegro za płytke ( nie wiem jaką masz ), procek, rivke moze z dobrym wiatrem moze 150 dostaniesz chciałeś kupić ti4200 - najtanszy wg cenników to prolink za okolo 650-700 czyli mamy 800-850 na wydanie na grafe procka i mobo jakis duronek + płytka - mozna wyrwac na allegro za 250-300 np Soltek Kav i duron 800 zostaje jakies 500 na grafe jak poszukasz do kupisz ti200 jakiegos słabszego producenta NA PRAWDE BEDZIE TO LEPSZE NIZ TWOJE PII I TI4200 I WINDA BEDZIE LEPIEJ CHODZIC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 kup ABITA K7X333 ..Athlona xp 1600+ i 256 DDR RAM.......i grafę Radeona 8500........i więcej nie trzeba do szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 kup ABITA K7X333 ..Athlona xp 1600+ i 256 DDR RAM.......i grafę Radeona 8500........i więcej nie trzeba do szczęścia a podobno pieniądze szcześcia nie dają ale zeby takie coś kupić to trzeba miec troche kaski jakies 1700 pln a to przekracza budzet Oort'a o jakies 800 czyli odpada odpowiadaj na pytania Winter w jakim ty świecie żyjesz myślisz ze wszyscy mamy kase czy co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 dzieki wam bardzo za rady, ale ten komp musi zostac. Mysle, ze albo jeszcze pozbieram, albo kupie teraz jakas grafe. Jak sadzicie, na takim sprzecie i powiedzmy radeonie 7500 chodziloby gta3 i tomb6? Zalezy mi na tych grach, bo doom3 to juz mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 kup ABITA K7X333 ..Athlona xp 1600+ i 256 DDR RAM.......i grafę Radeona 8500........i więcej nie trzeba do szczęścia tak tak, to bylby b dobry sprzet, ale za 800 zl to raczej nie bardzo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Oort napisz jaka masz plyte glowna :!: jak np cos na BX to zmienisz procka na jakiegos Celka coppermine a i tak bedziesz mial jeszcze "duzo" kasy na nowa grafike np Radeona 7500 - pytam o plyte bo musisz miec cos dobrego ze wyciaga FSB 133MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 to jest asus p2b i moj p2 300 chodzi na magistrali 133 mhz, tyle ze z mniejszym mnoznikiem. W sumie celka moglbym wlozyc, ale rozmawialem z rodzicielami, moze dolaza troche i wyjdzie jakis athlonik. Na razie pozostaje tylko pytanie - kiedy ceny beda w miare ok, bo slyszalem ze na przelomie sierpnia i wrzesnia ceny rosna. Kiedy sie wiec unormuja - moge liczyc, ze okolo polowy wrzesnia beda normalne :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 - ja tez na Ausie P2B (rev 1.02) mam Celka 1000@1120 (napiecie wymuszone 1.85V) tak wiec nie byloby problemu z zadnym "koperkiem" - wiadomo co Athlon to Athlon - ale jak nie bedziesz mial dosc duzo kasy to kombinuj z obecna plyta - ja np przymierzam sie do tego Asusa wrzucic Radeona 9000 lub 9000pro - co do cen to mozna powiedziec ze sa teraz w miare - np tanio mozna (jeszcze mozna) kupic A XP 1600+ BTW nie wiem czy kojazysz ze wraz ze zmiana procka na Athlona musisz szykowac kase na plyte glowna (i na pamieci jak wezmies cos na DDR'ach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 spoko spoko, az taki ciemny nie jestem :P w koncu ma sie kompa te 4 lata :) tak wiec dobrze wiem, ze tsza wszystko wymienic, planuje kupic jakiegos gigabyte mikroatx na kt266a, athlonka, z 256 megsow ddrow i cos z radeonow 7500 albo 8500 zalezy ile tej kaski bedzie i do tego jeden twardy z drugiego kompa (Seagate 20), live i cedek. Drugi monitor w szafie, a i jeszcze obudowe z plexi bede robil. No ale zobaczymy :) Jest jeszcze czasu troszke, jak zrobie juz wszystko, to oczywiscie wrzuci sie do galerii tweaka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 mikroatx a jak ci zabraknie pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 BIG SORRY ze wcinam sie do czyjegos tematu ale w sumie mam bardzo podobne pytanie moj konfig jest w podpisie narazie mam tylko ( az) 300 zl do dyspozycji mam zamiar kupic jakas grafe co polecacie do tego procka , pamietajcie plyta ma tylko AGP 2x , 1x , akurat tym sie nie martwie bo karta typu gf2 wystarcza AGP 2x na 4X jest tylko kilka % szybciej " prawie wcale " widzialem testy :P wiem ze to troche bez sensu , stara platforma i wogole ale po pierwsze malo kasy , po drogie nie jestem wymagajacy nie jestem rasista typojcie dowolnie czy ATI czy Nvidia to bez znaczenia nie sugerojcie sie moim logiem :-P dzieki ! P.S. W gre wchodzia takze karty uzywane allegro itp. max 300 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ...mam tylko (az) 300 zl do dyspozycji mam zamiar kupic jakas grafe co polecacie do tego procka...po dorzuceniu kasy za sprzedaz obecnej grafiki powinno styknac na jakiegos klona ATI R7500/7500LE - ale bierz tylko na DDR'ach i najlepiej przetestuj (lub umow sie na mozliwosc wymiany ze sprzedawca) z uzywanych powinno styknac na R7500 Build by ATI a jak jestes przywiazany do Nvidi :wink: to powinno styknac na uzywanego GF2 Ti "sredniej klasy" - tylko nie kupuj uzywanych w ciemno - najpierw testuj potem "zaplac" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 watro <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sobie jakiego radeonka 7500 lepszy od gf2ti obsługuje wiecej efektów i chyba bawet troche wydajniejsza jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 mikroatx a jak ci zabraknie pci 3 pci to dla mnie wystarczajaca ilosc. Jedno idzie na live i na przyszlosc zostaja 2, bo sieciowke chce zintegrowana na plycie. Co ja moge sobie kupic w przyszlosci - karte tv raczej nie, wiec dla mnie niema problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...