whyte Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 no wlasnie bo mam zamiar kupic jakas karte dzwiekowa. Bo moja zintegrowana AC'97 6 channels to niezla lipa!!!! Do kompa mam podlaczony zajebisty wzmacniacz Thomsona + 2 troche stare ale jare kolumny. Zalezy mi na dobrej jakosci i cenie do 75zł!!! ( allegro ) A mozew polecacie jakas inna karte nie SB?????? Doradzcie mi. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 bierz sb 5.1 ma dekoder ac3 (dolby digital) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ja mam live 5.1 no i oczywiscie creativy 5.1 więc jest super jak masz jakąś wypas wierze z 5.1 to bierz tego live 5.1 a jak nie to mysle że ci live 4.1 wystarczy za 75zl napewno kupsz na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ja mam juz ponad 2,5roku SB Live 1024 i jestem zadowolony rozni sie ona od wersji 5.1 tylko tym ze 5.1 ma dekoder ac3 na jakosc szwieku nei narzekam, mam kompa podlaczonego do wzmacniacza i kolumn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paazik Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 WEŹ LIVE 5.1. :arrow: Ale lepiej uzbieraj kasiorki i kupuj audigy! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Live! Audigy ma byc niby lepsza. Ale wlaciwie to jest to samo co Live! Nawet mozna zalozyc drivery z Audigy na Live! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Witam Dobra jest moim zdaniem, KAZDA karta, ale nie pochodzaca z dziadowskiego monopolu Kreature Trzask. Te szumiace g.. obdarzone zwykle pelnym binarnego smiecia CD-kiem (ponad 300MB niczego) nadaje sie jedynie do dzwiekow systemowych w Windows. Kazde. Ponadto z racji monopolu produkty tej "firmy" sa w Polsce dwa-trzy trazy drozsze, niz w.. bogatym USA (w Polsce licza 8zl za USD :-( ). Kradna z tej "roznicy" wszyscy: fiskus, sprzedajuchy, oraz kilkudziesieciu nierobow i darmozjadow "Crative Labs-Polska" w Warszawie - ich jedyna praca to korumpowanie hurtownikow i picie alkoholu w godzinach pracy - na koszt naiwnych polskich klientow. Licznych jeleni napedzaja im: pisma IT, internet, reklama, itd zachwalajacy.. zlom.. Czy Forum Tweaka nalezy juz do Creative PL?.. Ludzie - obudzcie sie :!: Myslcie, prosze.. CL suxx i chinski monopol :-( Osobiscie polecam spojrzec na oferte Herculesa, albo Audiotraka. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Pitur, nie przesadzaj. Jeśli nie potrzebujesz używać softu który dostarcza CL z SBLive, to możesz zainstalować same drivery. Z autopsji wiem również, że nieprawdą jest jakoby u nas produkty CL były 2..3 razy droższe niż w USA. Różnica w cenach praktycznie wszystkich podzespołów komputerowych jest nieznaczna, praktycznie tyle co wynosi cło. Jesteś najwyraźniej buntownikiem z wyboru (zagorzałym AMD-kowcem??), który oprócz CL nie lubi zapewne także Intela i nVidii. Jeśli masz wątpliwości jeśli chodzi o jakość dźwięku z SBLive, to ciekaw jestem czy robiłeś jakieś porównania kart dźwiękowych specjalistycznym sprzętem, czy chociażby odpowiednimi programami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Pitur, nie przesadzaj. Jeśli nie potrzebujesz używać softu który dostarcza CL z SBLive, to możesz zainstalować same drivery. Z autopsji wiem również, że nieprawdą jest jakoby u nas produkty CL były 2..3 razy droższe niż w USA. Różnica w cenach praktycznie wszystkich podzespołów komputerowych jest nieznaczna, praktycznie tyle co wynosi cło. Jesteś najwyraźniej buntownikiem z wyboru (zagorzałym AMD-kowcem??), który oprócz CL nie lubi zapewne także Intela i nVidii. Jeśli masz wątpliwości jeśli chodzi o jakość dźwięku z SBLive, to ciekaw jestem czy robiłeś jakieś porównania kart dźwiękowych specjalistycznym sprzętem, czy chociażby odpowiednimi programami...Witam Akurat nie jestem "manialiem" niczego, ten tekst pisze na Intelu, z NVidia jako grafika. Jestem audiofilem, to fakt. Porownania robilem. Sa tak tragiczne, na niekorzysc CL, ze wolalbym je zmilczec. To tylko droga zabawka dla lamerow, nie zrodlo dzwieku. A co do "fanatyzmu" - mam nadal SB-16 (ISA) - jakosc dzwieku tej karty jest nie do pobicia. Niestety, "to se ne wrati". Teraz "CL" to firma chalturnikow, oszustow ("przerobka" Live!a na "audigy" - tylko cene podniesli, nic ponadto). Dlatego zdania o tej manufajturze nie zmiebie. To drogi bardzo SHIT :-( -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 na moim II konfigu mam wlasnie SB-16 ( ISA) i jestem z niej bardzo zadowolony, szkoda tylko ze na epoxie nie mam zlacza ISA. A to AC'97 to jest chala jakich malo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 na moim II konfigu mam wlasnie SB-16 ( ISA) i jestem z niej bardzo zadowolony, szkoda tylko ze na epoxie nie mam zlacza ISA. A to AC'97 to jest chala jakich malo.Witaj Ja tez mam Vibre tylko "w szufladzie" - w co ja wspolczenie wepchnac? :-(. Napisalem o niej dlatego, zeby pokazac ze CL nie zawsze byla tym, czym jest dzis, czyli firma-oszustem. Zajmuje sie przepakowywaniem jednych swoich staroci (Live) do nowych pudelek z napisem "Audigy" - oraz sprzedaza tego zlomu po paskarskich cenach.. Jeleni znajduja. A jak nie, to sie kolejna akcje reklamowa w Chip/PCW zrobi.. Lamy nie sieja :lol: Z kart, ktore wymieniasz, polecilbym Ci z czystym sumieniem Phillipsa. Btw. gdzie znalazles sklep w ktorym jest az taki OGROMNY wybor? Polskie realia to "wybor" miedzy live a audigy (live biednym, audigy nadzianym). Na oslode bywaja jeszcze wynalazki typu Mint. Mopnopolista CL placi za to, zeby tak bylo zawsze.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 No wlasnie gdzie mozna kupic jakies sensowne karty dzwiekowe w pl? szumblastera chcialbym zmienic ... pozdr. NUKE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 No wlanie tez mam teraz Vibre - moge sprzedac - jedyne 30 zl + 9 za przesylke - mowie calkiem serio ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...