Regan Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 mam problem, czyscilem sobie monitor chyba sciereczka byla za szorstko, albo ja za mocno przycisnolem i zaryowalem powloke anty-refleksyjna no i teraz chyba ja musze calkim sczyścić bo paskudnie to wyglada, tylko nie wiem czym? moze ktos mial taki problem i mi powie jak to sczyscic ??[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Jesli rzeczywiscie uszkodziles powloke, to bedzie maly problem. Czasem jednak przy niechlujnym wytarciu jest efekt, jak by sie rostarla ta powlowa. Sa plyny specjalne do tego (Szukaj, byl ten topic i podalwalem nazwe plynu), ew. woda z odrobina mydla i miekka flanelowa szmatka, pozniej inna miekka szmatka do sucha. Powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 qrde - ja zaczepilem lampka w mojego neca:[ teraz polcentymetrowy brak w powloce mam:/ naszescze z boku a co do czysczenia - to plyn do okien uszkodzi ja?? bo narazie to korzystam ze sciereczki bawelnianej lekko mokrej z dodatkiem malym mydla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 ja mam zdarta warstwe centralnie na srodku.. ale sie przyzwyczailem do tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Z doswiadczenia polecam wode z mydlem lub specyfiki podane w watku, ktory mozna znalezc w szukajce. Eksperymentowanie moze sie zle skonczyc a chyba nikt nie ma w domu zestawu "Podreczny antyrefleksownik" :-) Swoja droga powinno sie mowic/pisac powloka antyrefleksowa, bo chodzi o refleksy swietlne a nie o refleksje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regan Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 HMMM ZMAZALEM CALA POWLOKE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Ja uzywam tylko wody i 2 scierek - mokrej i suchej. Wszystko da sie doczyscic, nie ma smug i niebezpieczenstwa ze jakies chemikalia w perspektywie dluzszego uzywania danego specyfiku wplyna negatywnie na ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 HMMM ZMAZALEM CALA POWLOKE :) no to gratuluje :roll: :roll: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 powłoka jest zwykle kilkuwarstwowa - i dobrą naprawdę trudno usunąć (chrom napylany próżniowo - taki niebieski odcień jak się czyści alkoholem izopropylowym - najlepszym specyfikiem do czyszczenia optyki) - niestety tansze kineskopy sa zabezpieczane polimerami.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ja sie podłącze do pytania... Czym zetrzeć całą powłokę?? bo sie nie dowiedziłem... Mam duużo małych rys ale jest ich już za dużo... Jakiego specyfiku użyć?? Mam monitor trinitrona... i te rysy już mi naprawde przeszkadzają :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...