Skocz do zawartości
Kwiecień

Radeon 9800PRO i odświerzanie 60Hz

Rekomendowane odpowiedzi

Włączyłem dzisiaj mojego kompa (wentylatory) i za chiny nie mogęustawić odświerzania pow. 60Hz :? Niby pisze że ustawione jest 75/85Hz ale ślepy nie jestem i widzę że jest 60Hz (a nawet w OSD monitora mi pokazuje). A na dodatek w systemie widzi 2 radeony (drugi jako Secondary) i jak próbuje jednego wywalić to po restarcie systemu jest oz z powrotem :? Co jest ?? Acha, zalanie tego nie spowodowało po jak sobie dobrze przypominam poprzednim razem teżtak było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak mialem z R8500 na poczatku... sprawdz czy masz AGP x8 lub x4 ustawione i jakie masz Vio oraz Vagp mi czasem przy niskim w ogole windy nie odpalal a czasem odswiezanie wariowalo ,odinstaluj tez wszytstkie stery z rejestru i z kompa

zainstluj jeszcze rasz u ustaw w sterownikach ati zablokowanie odswiezania w Ati Control panel w zakladce Ekrany/Displays no i w zakladce wina tez moze pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak powaznie to sprobuj moze przeinstalowac stery.

U mnie pomoglo wlasnie odinstalowanie sterow i zainstalowanie ich od nowa. Po wywaleniu sterow zapuscilem jeszcze Driver Cleanera.

A jesli chodzi o ustawienia odswiezania dla roznych rozdzielczosci to niezastapiony okazal sie REFORCE.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie ustawiłeś czasem TV jako ekranu podstawowego bo nie miałeś napisów, i przy restarcie zawsze odpala 60Hz bo ustawia monitor do NTSC :?: Jeżeli tak to ustaw monitor jako podstawowy a klonowanie na tryb teatralny, lekarstwem na brak napisów jest DivXG400.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi