xxx Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 cena max 600zł moje propozycje sa takie ale moze cos doradzicie chodzi tez o duzą stabilnosc w czasie podkrecania :D max 216fsb bo wiecej mi pamieci nie idą Asus A7N8X-E Deluxe + WIFI -500zl 36 miechy gwary ABIT AN7 -470zł -24 gwary ABIT NF7-S rev.2.0 -470zł -24 gwary DFI LanParty NFII Ultra B -ok 580zl czytałem juz na forum troszke o tych płytach i sam juz nie wiem na co sie zdecydowac Asus i DFI ma najwieksze wyposazenie . A Abit NF7-S nie ma dziurak na Zalmana 7000 no i procek minimum 2300mhz (oczywiscie po podkreceniu pewnie XP-M 2500+ ) Jesli macie inne propozycje to chetnie poczytam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 no panowie co jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 DFI Lan Party i nawet sie nie zastanawiaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 jako jeden z bardzo wielu uzytkownikow plyty Abit NF7 wlasnie ta plyte Ci polecam. Nie wiem tylko skad cena 470 zetow przeciez ona pasi 430... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 jako jeden z bardzo wielu uzytkownikow plyty Abit NF7 wlasnie ta plyte Ci polecam. Nie wiem tylko skad cena 470 zetow przeciez ona pasi 430... pozdrawiam No i Abit ma dziurki wokól socketu ... Jak za tą kaskę b. dobra płyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Asus A7N8X-E Deluxe + WIFI -500zl 36 miechy gwary ABIT AN7 -470zł -24 gwary ABIT NF7-S rev.2.0 -450zł -24 gwary No i dalej mam problem panowie bede montował Zalmana 7000a alcu i na wszystkie te płyty wejdzie bez problemu bez potrzeby ciecia zapinek bo z tego co wiem to na Asusa na 100% wejdzie bez jakiegos obcianania No i wkoncu ktura wybrac bo wszystkie sa bdb i sam nie wiem procek bede krecił pewnie na 3200+ albo wiecej :) a biore 2500+ bartek i ciagle nie wiem ktura płyte Pomocy bo zostalo mi 2 dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 a ja polecam Asusa :) jest swietny i niezawodny. Ladnie sie kreci i dobrze wyposazony. Sprzet ok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Polecam NF7-S a przyciecie zapinki do Zalmana to zaden problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 HMM a DFI w wersji A+ niema dziurek... chyba ma:)....? Ja bym bral DFI... wsumie to nawet biore na poczatku czerwca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 z tego co sie dowiedziałem to jak sie przytnie zapinke to na atlona 64 bit nie bedzie pasował a pewnie sobie ten wenyl zostaiwe do przyszłego procka dlatego przycinanie odrzucam Dfi tez nie moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bo tam gdzie kupuje to nie jej a z netu nie biore zeczy Asus vs abit jesli na abicie trzeba przycinac a na asusie nie to chyba wezme asusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 z tego co sie dowiedziałem to jak sie przytnie zapinke to na atlona 64 bit nie bedzie pasował a pewnie sobie ten wenyl zostaiwe do przyszłego procka dlatego przycinanie odrzucam Dfi tez nie moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bo tam gdzie kupuje to nie jej a z netu nie biore zeczy Asus vs abit jesli na abicie trzeba przycinac a na asusie nie to chyba wezme asusa :) Asus gorsze osiagi O/C ale jesli chcesz dac tylko na 2200MHz (200x11) (3200+) to styknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 widziałem ze niekturzy z tweaka maja nawet 220fsb stabilnie na asusach deluxe i ok 2500mhz i wiecej to zalezy do chłodzenia sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 widziałem ze niekturzy z tweaka maja nawet 220fsb stabilnie na asusach deluxe i ok 2500mhz i wiecej to zalezy do chłodzenia sam nie wiem A widziales kogos na asusie kto ma 250FSB ?? Ja nie bardzo a na Abicie tak :) I oto mi chodzilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 xxx - jeśli nie jesteś podłączony do jakiegos WLana, to nie bierz tej wersji z kartą WLan - po co ci to? BTW. Jeśli nie chcesz osiągać więcej niż FSB 216, to Asus może być. Ja na twoim miejscu założyłbym na niego radiatory na Southbridge i na MOSFETY - to drugie bardzo ważne, bo ta płyta ma niestety tylko dwufazowe zasilanie. Pamiętej, żeby używać czegoś, co potem będziesz mógł zerwać, bo jakby coś miało się uszkodzić w tracie użytkowania, to potem nie przyjmą ci na gwarę płyty z nałożonymi na stale radiatorami. Powiedzą, że to modyfikacja i do widzenia. Pozdro, Nitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 wiem za na abicie wiedzej proc poleci ale mi asz tak na tym nie zalezy tak jak pisałem pamiecu mi ida max 216mhz na lc3 i 200 na cl2.5 dlatego pewnie do 200mhz dojade i dam se spokuj poprostu 2500@3200+ bartek . NA to wychodzi ze wtakim wypadku biore Asusa . :) dzieki za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...