Revoltec Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Mam zamiar sobie taką plyte kupić :twisted: ,Tylko nie wiem kturą wersję.Wcześniej miałem 8rda+ rev 2.1 :oops: i tam było zablokowane napięcie do 1.85 8O ,Wyżej nie poszło :oops: .Chcę aby ominął mnie podobny zonk 8) .Powiedzcie jaką wersje.Jakie wersje WY KOLEDZY posiadacie piszcie swoje uwagi i spostrzeżenia na temat wersji kture posiadacie.Piszcie do ilu idzie wam napięcie i czy możliwa jest regulacja napięcia chipsetu.Z góry dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Mam RDA3+ v2.1 i wszystko smiga jak cholera 1700+chodzi soko na 2200+ wiem ze to nic dla dlt3c ale zasilke mam codeshit (jeszcze). Na maxa wyciaglem 2400 MHz wiem wiem na codeshicie to prawie samobujstwo. Co do płytki to nie mam zadnych problemow tylko te resety biosu czasem sie zdazja ale zauwazlem ze to po czestych zmianch oc w biosie. Teraz zanim cos zmienie sam robie reset zwora potem zmnienam ustawienia i jak na razie nie bylo zadnych resetow. Polecam, ewentualenie zastanow ie nad NF7-sl sam to chcialem kupic ale drozsza jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Jeszcze jedno , miale na tej plytce palomino i napewno mozna tam ustawic napiecie powzej 1,85 bo sam dawalem 1,95 z tego co pamietam to mozna ponad 2 ustawic - mysle ze wiecje nie trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Z całym poważaniem, ja polecam ci zmianę decyzji i zakup NF7-SL, jak przedmówca. Pamiętaj, że 8RDA3+ nie ma MCP-T, więc brak SS, firewire na zewnętrznym kontrolerze, a Abit to wszystko ma w mostku, natomiast cena jest porównywalna. BTW. Ostatnio bardzo pogorszyła się jakość Epoxa- nie jednemu użytkownikowi tego forum wysiadły kondensatory po 3-4m-cach użytkowania. Faktem jest, że taka płyta idzie na gwarę, ale jak ktoś robił mody, albo potrzebuje na co dzień kompa, to ma problem, bo czas na naprawę w serwisie to jest2-3tyg. (chyba, że masz znajomych). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja tam mam 8RDA3+ ver. 1.1 już kupę czasu i nie miałem z nią żadnych problemów nie spotkałem się ani raz z czymś takim jak samoistny reset biosu. Płyta całkiem spoko nie da się na niej poszaleć z FSB jak na NF7 ale do kręcenie proca jest bardzo dobra mój najlepszy stabilny wynik to 11 x 232MHz powyżej tego FSB już się cuda dzieją. Jednak faktem jest ze brak SS jest trochę uciążliwy lecz do samej płyty nie mam zastrzeżeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 ja tez zamierzam kupic jakas plyte gl. nie wiem co wybrac: mowia albo Epox 8RDA+ lub 3+ lub tego Abita ? ale tez mowili ze te abity to czesto do serwisu wracaja ? co wy na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...